GETEST en afgekeurd

getest en afgekeurd

Recept Aloe Honey moisture shampoo

Soms kom je receptjes tegen op internet die je gelijk wilt proberen. Zo stuitte ik op dit recept om je hoofdhuid en haar te reinigen tussen de wasbeurten in. Zodat je de shampoobeurten langer kan rekken.

Nodig: 1 deel honing en 2 delen aloë vera gel. Samen goed vermengen, aanbrengen op je hoofdhuid en zo lang mogelijk laten inwerken. Dan goed uitspoelen met water.

Dit recept heb ik een paar keer uitgeprobeerd. Een keer op een droge hoofdhuid en een keer op een vochtige hoofdhuid. Ik heb een keer aloë vera gel uit een tube gebruikt, van Fruit of the Earth. En ik heb de pure aloë vera gel van de cosmeticagroothandel gebruikt.
Maar, helaas, beide keren resulteerde het in vettig en waxy haar. Misschien komt het doordat wij kalkrijk water hebben, maar zodra ik mijn haren ging uitspoelen, leek het of er van alles op mijn haar vastplakte. Een soort instant build-up, echt niet fijn dus! Haaruitval en nog maar een schampoobeurt om het eruit te krijgen verder, kan ik zeggen dat dit recept EXIT is!
Als ik de wasbeurten wil rekken, dan werkt uitspoelen met gewoon water of een acv-spoeling beter bij mij.

Waardering:

waardering 1 smiley

Originele recept

 

Omdat ik zelf heb gemerkt dat je niet alleen van goede ervaringen met producten kunt leren, maar ook van minder goede ervaringen van anderen, heb ik mijn ervaring met dit recept gedeeld.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

6 Comments on "GETEST en afgekeurd"

 1. anoniem | 13 juli 2016 at 19:55 |

  Hoi,

  Knip jij je haar zelf? Ik heb zelf ook krullen en ik wil het graag zelf gaan knippen (voornamelijk voor de gespleten haarpunten). Welke kappersschaar kan jij aanraden?

  Groetjes

  • Hoi hoi, ja ik knip mijn haren tegenwoordig zelf, omdat ik het meer op één lengte wil. Mijn laagjes liet ik altijd door een goede kapper knippen, hoor. Daar waag ik me niet aan. De schaar die ik gebruik is een professionele kappersschaar van het merk Jaguar. Ik heb hem ooit “geleend” van mijn vader 😉
   Een goede kappersschaar van een ander merk is ook goed heb ik begrepen van andere doe-het-zelf-knippers, als je de schaar maar alléén voor haren gebruikt!

   Groetjes,
   Patti

   • anoniem | 14 juli 2016 at 18:35 |

    Bedankt voor je reactie! Ik heb altijd als ik naar de kapper ben geweest dat één krul heel lang is vergeleken met de rest (deze krult minder) en dat ziet er altijd zo raar uit…. Een kappersschaar van bijvoorbeeld Kruidvat of Hema kan dus ook?
    Groetjes!

    • Heb je weleens gevraagd of ze je haar droog willen knippen. Je draagt het immers ook droog, dus zie je gelijk hoe de krullen vallen.

     Volgens mensen die ik goed ken, volstaat een kappersschaar van Hema of Kruidvat ook. Eén persoon vond hem minder geschikt voor dik haar. Zelf gebruik ik voor de losse puntjes (s & d) een klein, vlijmscherp nagelschaartje. Een goede schaar hoor je niet echt knippen, maar gaat als door boter heen en de haar blijft ook vaak “plakken” aan het ijzer.

     Groetjes, Patti

 2. hoi,

  Ik heb gehoord dat aloë vera uit een tube nooit echt goed is, maar als je nou echte pure aloë vera gebruikt, direct van de plant zelf?
  Zou dat een verschil kunnen maken?

  Groetjes Yvon,

  • Hallo Yvon,

   Waarom zou aloë vera gel uit een tube niet goed zijn? Ik gebruik het al haren voor huid (ook bij zonnebrand) en haar met veel plezier en zonder problemen.
   Pure aloë vera kan je rechtstreeks uit de plant halen. Als je dat liever gebruikt, kan dat natuurlijk ook.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.