Pas op: Alcohol toegevoegd!

gel met alcohol

Sommige producten zijn zó perfect dat je je afvraagt: Waarom veranderen ze in hemelsnaam de ingrediënten?!? En waarom voegen ze uitdrogende alcohol toe?

If it ain’t broke, DON’T fix it!

…is mijn boodschap aan cosmeticafabrikanten.

Aan deze favorieten hebben ze alcohol toegevoegd:

 • Biosilk Rock Hard Gelee >deze gel zit in een nieuwe verpakking, een stoere tube, dus de nieuwe formule is bij deze wel makkelijk te herkennen.
 • Etos Solid Power Gel  > deze gel zit in dezelfde verpakking, dus het verschil is minder snel te herkennen, behalve aan je uitgedroogde haar na een aantal keren gebruiken :-(

 

Heb jij ook favoriete producten moeten opgeven omdat er alcohol aan toegevoegd is? Laat het hieronder weten!

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

14 Comments on "Pas op: Alcohol toegevoegd!"

 1. Ik ben het helemaal eens met je boodschap !!!

  Afgelopen vrijdag heb ik een mail naar etos gestuurd met de vraag waarom ze alcohol in de etos solid power gel hebben gedaan. Ben benieuwd of er een antwoord op komt.

  Groetjes Carla

  • Goed dat je dat gedaan hebt, Carla! Ik heb oktober vorig jaar ook gelijk een mail gestuurd naar Etos Klantenservice. Daar kreeg ik de volgende reactie op:

   Hartelijk dank voor uw bericht van 19-10-2015.

   Uw verzoek om alcohol uit de ingredienten te verwijderen van de Etos Solid Powergel heb ik aan de verantwoordelijke afdeling op het hoofdkantoor doorgegeven. Ik kan u niet garanderen dat uw suggestie daadwerkelijk wordt overgenomen.
   Alle producten die u bij Etos koopt, hebben een gegarandeerde kwaliteit. Als u niet tevreden bent over de kwaliteit van een product, dan krijgt u in de winkel een nieuw product of het aankoopbedrag terug.

   Met vriendelijke groet,

   Etos Klantenservice

   Ik denk niet dat ze er veel mee gedaan hebben, maar hoe meer mensen er reageren des te sneller zullen ze geneigd zijn te luisteren (hoop ik).

   Groetjes, Patti

 2. Hai Patti,

  O jij had het ook al gedaan. Jammer dat je dan zo’n standaard mailtje terug krijgt.
  Ik geloof namelijk ook niet dat ze er iets mee doen.
  Zodra ik antwoord heb zal ik het even laten weten. Kijken of de antwoorden hetzelfde zijn 😉

  groetjes Carla

 3. Ik kreeg net deze mail van de Etos:

  Hartelijk dank voor uw bericht van 17-06-2016. Allereerst mijn excuses voor de late reactie. 

  U geeft aan niet langer tevreden te zijn met de Etos solid power gel.

  Uw melding is uitgezet naar de verantwoordelijke afdeling. De reactie die wij hebben ontvangen was dat de gels sinds 2014 de samenstelling niet meer is aangepast.

  Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  • Hoi Carla, en wederom is er geen antwoord gegeven op de vraag ‘waarom’ ; bij jou niet en voorheen bij Patti dus ook niet. Jammer hoor, van Etos.

   • Ik heb de vraag net ook maar eens gesteld, met de nadrukkelijke vraag om een REDEN te geven waarom de alcohol is toegevoegd ipv informatie te geven zoals boven genoemd (sinds ’14 niet veranderd/ of ander product kiezen/geld terug). Want dat is geen antwoord geven, dat is iets toch willen zeggen terwijl je het antwoord misschien niet weet. Jammer, want ik heb ook aangegeven dat sinds men meer bekend raakt met de curly method, de wens naar alcoholvrije gels toeneemt, waarmee zij dus hun voordeel kunnen doen. Ben benieuwd of en wanneer ik antwoord krijg :)

  • Hoi Carla, nou ook al zo’n geweldig berichtje terug… Daar kan je het dan mee doen. Vreemd hoor. Jammer dat ik de oude verpakking niet meer heb, dan had ik met een foto kunnen bewijzen dat er wel degelijk iets is veranderd.

   @Gab: Goed gedaan! En ik ben benieuwd wat je hierop als antwoord krijgt 😀

   Groetjes, Patti

   • Tataáa…het antwoord op mijn vraag waaróm er alcohol is toegevoegd aan de Etos gel kreeg ik net binnen:

    “Hartelijk dank voor uw bericht van 24-06-2016.

    Allereerst mijn excuses voor de late reactie.
    Wij hebben nogmaals uw klacht / vraag aan onze kwaliteitsmanagers gesteld en zij geven aan dat er echt altijd al alcohol in dit product heeft gezeten. Het is in dat opzicht nog steeds een “top” product.
    Vertrouwende erop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

    Met vriendelijke groet, …..”

    :( ze hebben ‘nogmaals’ mijn vraag voorgelegd (? het was voor mij pas de eerste keer dat ik de vraag stelde)

 4. @Patti: Misschien kan je op het internet wel de ingredienten lijst vinden. Er zijn vaak genoeg mensen die het vermelden in een review?!

  @Gab: ik ben zeer benieuwd wat jij voor antwoord krijgt.

  Overigens raar dat er op 2 dezelfde vragen 2 verschillende antwoorden gegeven worden.
  Maar goed we wachten af wat Etos nu weer gaat verzinnen :-)

  • Hoi Carla, ik heb de oude ingrediëntenlijst zelf online staan 😉
   Ik bedoelde het meer als bewijslast tegen beweringen van Etos.

   Groetjes, Patti

 5. Hai Patti,

  Stuur op dan naar de Etos. Kunnen ze het daar vergelijken en zien dat ze onzin verkopen met hun niets zeggende mailtjes :-)

 6. @Gab: hahaha dit komt vast omdat ze die vraag al 2x in week ontvangen hebben 😉
  maar goed er zat dus altijd al alcohol in beweren ze.
  Misschien kunnen we ze de link sturen naar de ingredienten lijst hier op deze website…

 7. Ik heb nog 4 nieuwe tubes van Biosilk rock hard gelee in de kast, de oude formule zonder alcohol.Ik heb 3c krullen en gebruik een andere gel voor mijn haar. Wellicht heeft iemand interesse deze over te nemen?

Comments are closed.