GETEST Studio Line Invisi Fix Gel

Studio Line Invisi Fix Gel Super Strong

GETEST Studio Line InvisiFix gelProduct: gel                    150 ml.  Prijs: € 4,99

1e Indruk: dikke, doorzichtige gel

Geur: aangenaam fris geurtje, niet te sterk, blijft niet hangen.

Zo heb ik het gebruikt: als styler in handdoekdroog haar.

L’Oréal Invisi Fix 24H clear & clean gel Super Strong voelt aanvankelijk erg plakkerig en wat dik aan, dus ik vermeng deze gel het liefst met een beetje water voordat ik hem aanbreng. Dat verdeelt ook veel makkelijker.

Ik gebruik steeds kleine klodders met een beetje water en ik vingerkam de gel voorzichtig door handdoekdroog haar en dan scrunch ik met handen/ t-shirt. Meestal niet te lang met de handen, vanwege de plakkerigheid, anders trek ik de krul er weer uit. Een t-shirt of hydrofiele doek werken het beste om de krul erin te scrunchen. Hierna plop ik even. Vanwege de humectants in deze gel (propylene glycol en sorbitol) doe ik altijd een leave-in conditioner onder de gel en breng ik een dun toplaagje Biosilk Rock Hard Gelee aan na het ploppen. Dan diffuse ik mijn haar tot 90% droog.  Als het haar helemaal droog is onder de gel, dan scrunch ik voorzichtig met handen of t-shirt de harde gellaag stuk. Zodat mijn krullen er mooi, pluisvrij en natuurlijk uitzien.

Oordeel: Deze gel lijkt erg veel op de Etos Solid Power Gel die lang mijn favoriet was, totdat ze alcohol aan de ingrediënten toevoegden. Ook Studio Line Invisi Fix gel kan ik onder alle omstandigheden gebruiken, ondanks de humectants die erin zitten, mits ik een goede leave-in conditioner gebruik en een klein toplaagje Biosilk Rock Hard Gelee.

De ‘hold’ van Studio Line Invisi Fix gel is van zichzelf erg sterk en bij goede weersomstandigheden is een extra sterke hold gel eroverheen niet nodig. Verder combineert deze gel uitstekend met alle soorten (leave-in) conditioners en andere gels, dus een goede allround gel.
Deze gel geeft mijn haar volume, wat ik graag wil, maar de resultaten zijn niet altijd consistent (zoals bij de ‘oude’ Etos gel). Soms heb ik meer pluis dan anders of lossere krul. Daarom geef ik deze gel 4 smileys.

Prijs-kwaliteit verhouding = goed

Waardering:waardering Studio Line InvisiFix gel

Ingrediënten: aqua/water,  propylene glycol, vp/acrylates/lauryl methacrylate copolymer, sorbitol , PEG-40 hydrogenated castor oil, magnesium gluconate, triethanolamine, chlorphenesin, calcium gluconate, polyacryldimethyltauramide/ammonium, polyacryloyldimethyl taurate, limonene, pentasodium pentetate, benzyl salicylate, benzyl alcohol, linalool, methylparaben, butylphenyl methylpropional, parfum/fragrance, (FIL C160962/2).

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

21 Comments on "GETEST Studio Line Invisi Fix Gel"

 1. Met deze gel heb ik ook nog in mijn handen gestaan, maar niet gekocht.
  Ik gebruikte ook altijd de etos gel. Die werkte als een trein.
  Zo jammer dat ze de ingredienten hebben veranderd, dus nu ook op zoek naar een goede gel voor mijn krullen.

 2. Hoi Carla, ik heb nog een half flesje Invisi Fix Mineral Gelspray staan, en volgens mij is die inmiddels uit het assortiment. Was wel een prettige gel (behalve de behoorlijk sterke geur,die wel snelweg trekt) , maar van de week heb ik, terwijl ik toch e.e.a. moest bestellen, een tube Lavera Gel mee laten komen om te proberen. Dat is een natuurlijke gel op basis van (bio) bamboo en groene thee. De gel ruikt fris citrus-achtig,wat ik meer waardeer dan de sterke lucht van de Invisi Fix, en is bijna transparant. Een heel klein drupje op natte handen, wrijven en op het haar aanbrengen volstaat. Het product wast makkelijk van je handen,en is niet sticky. Het resultaat onder verschillende weersomstandigheden moet ik nog uit vinden :)

 3. Ik heb deze gel toch maar gekocht. Ik ga het van de week uitproberen.

  Hoe bevalt de Lavera Gel Gab? Aangezien we de laatste paar weken alle verschillende weeromstandigeden hebben gehad 😉

  • Hoi Carla, de Lavera gel vind ik heel prettig maar is wel anders dan de Invisi Fix(niet per definitie fijner/slechter!); eigenlijk zouden ze allebei in je kastje kunnen staan om af te wisselen: ik gebruik zelf de Invisi Fix alleen als ik uit ga en een extra sterke boost wil (nog meer volume).Om het elke dag te gebruiken vind ik het minder omdat het haar er harder en droger van gaat aanvoelen en dat wil ik niet continue.
   Ik gebruik meestal de Lavera gel: na het wassen Tigi Amplifier (creme voor gedefinieerde krullen, top product!)erin, dan drogen. Dan zit mijn haar al super, en voor een extra hold doe ik er dan een béétje Lavera gel in. Wordt niet hard, en voelt zeker niet droog. Als je het de volgende dag dan wat nat sprayt met de haarmist blijft het goed, terwijl de Invisi Fix dan weer hard wordt met neiging tot pluizen als je teveel aan je krullen rommelt. Wat betreft de weersomstandigheden denk ik dat de Lavera het over all goed doet, terwijl de Invisi Fix bij warm weer droog gaat voelen. Maar voor een avondje weg en een extra sterke hold is de Invisi Fix beter.

   ps: de laatste week zaten mijn krullen totaal niet; als beginner van de curly method (4 mnd) moet ik echt nog een hoop leren en uitproberen.De valkuil daarvan is dat ik teveel ging uitproberen: wel allemaal goede producten, maar die hebben wel tot build-up geleid. Dus ik heb vanmiddag een clarifying shampoo gekocht bij de gewone drogist (Herbal essences Stralend Sauber)en daar mijn haar twee keer mee gewassen, gevolgd door de Inecto pure coconut hairtreatment voor de hydratatie. En meteen al bij de clumping en daarna tijdens het drogen zag ik dat mijn krullen weer mooi in vorm waren. Ik moet me nog verdiepen in andere clarifying shampoo’s, maar hier in de buurt was het de enige die er te vinden was. :) groetjes gab

 4. Hai Gab,

  Ik heb er ook mee in mijn handen gestaan met de lavera gel, maar (nog) niet gekocht, maar het klinkt wel goed. Die studio line gel vind ik ook wel aardig, maar toch nog steeds minder dan de etos gel. Het wordt er bij mij niet echt droger van, maar ik vind hem minder stevig.

  Ik ken dat ja. Ik ben ook zo bezig met dingen uit testen en had ook een periode waar ik teveel tegelijk aan het testen was met als eindresultaat onhandelbaar droog pluizig haar.
  Daarom is deze site ook zo leuk. Tips en ideen opdoen van en met elkaar.

  Dat spul van Tigi klinkt ook goed. Ik kijk wel eens op internet naar die producten maar vind het zelf altijd fijner als ik het gewoon in de winkel kan kopen.
  Dus ik ga straks even op pad voor de livera gel. Wie weet.

  Groetjes Carla

 5. PS Ik heb de lavera gel gekocht. Ik ga m van de week testen

 6. Ik heb de lavera gel getest en ik weet eigenlijk nog niet zo goed of ik het nou fijn vind voor mijn haar of niet. De etos gel blijft mijn favoriet. Ik denk dat we etos maar een mailtje moeten gaat sturen 😉

  • Hoi, ik had nog een heel review gemaakt en proberen te plaatsen van de spullen die ik vorige week besteld had, maar ik zie dat het er tot nu toe nog niet op staat :( (misschien moet het nog ‘gecheckt worden?) Ik snap wat je bedoelt trouwens over de Lavera gel, had ik ook. Die twijfel komt bij mij omdat het een stuk minder ‘hold’ geeft.

   • Hoi Gab,

    Ik las je berichtje en heb nog even de reactiemap gecheckt. Je bericht was, per abuis, in de SPAM-map terecht gekomen. Excuses hiervoor!
    Gewoonlijk worden na eerste goedkeuring de volgende berichten automatisch geplaatst, dus normaal heb ik er geen omkijken naar.
    Mocht dit nogmaals gebeuren, dat je berichten niet automatisch geplaatst worden, stuur me dan even een berichtje. Dan los ik het op.

    Sorry voor het ongemak. Groetjes, Patti

 7. Heb net biosilk rock hard gelee binnen (besteld bij johnbeerens.com) kost €18, niet goedkoop dus, ben teleurgesteld dat het 2e ingredient op de lijst alcohol is,daar heb ik je nog niet eerder over gehoord. Ben benieuwd wat het voor mn haar gaat doen, groet Daan

  • Hoi Daan,

   De oude versie verkopen ze niet meer, zie ik net. En de formule in de tube bevat inderdaad alcohol! Daar kwam ik met wat speurwerk achter… Wat balen zeg, weer een goed product van de lijst. Als ik jou was zou ik het product terugsturen met de opmerking dat je er geen alcohol in had verwacht, uitgaande van de oude formule.

   Bedankt voor je bericht. Ik zal gelijk een berichtje maken op mijn blog.

   Groetjes,
   Patti

 8. Hai Gab,

  O jammer ik had het graag willen lezen. Misschien komt het er nog op?!
  Ik denk dat ik er wel uit ben over die Lavera gel. Het is te slap.
  Ik heb fijn haar en mijn haar zit beter als het wat stugger voelt zeg maar.

  @Daan: het stuk hier boven gaat over de etos gel waar alcohol in zit en wat dat doet voor je haar. Je kan op de website een hele duidelijk lijst vinden met allerlei merken gels die goed zijn voor je haar.

 9. Opes, correctie. Het stuk hier boven gaat over de loreal gel. Op de website staat een stuk over de etos gel. Sorry ik heb het door elkaar gehaald.

 10. @carla, ik weet het, volg de blog al een tijdje, ik zat een beetje off topic met mn opmerking over de rock hard gelee, maar Patti heeft het regelmatig over deze gel, en ik vond het de moeite waard te vermelden dat er nu dus alcohol (de slechte variant) in zit. Irritant hoor, dat die fabrikanten de samenstelling steeds veranderen!

 11. @Daan. Leuke website he. Ik zit hier ook regelmatig. Dat veranderen baal ik ook van. Als je iets veranderd doe het dan goed en ga er dan niet de foute stoffen instoppen, maar dat zal wel te simpel gedacht zijn van mij 😉

 12. Deze gel is het ook niet voor mijn haar helaas. De zoektocht gaat verder.
  Heb overigens nog geen mail ontvangen van de Etos

 13. Ik heb inmiddels de kruidvatgel gekocht en heb het idee dat deze wel op de etos gel lijkt. Mijn krullen zitten goed en voelen niet slap zoals bij de invisi gel. Ik ga nog niet roepen dat deze gel HET is,maar wie weet.

 14. Ik gebruik ook de Tigi Amplifier, maar wilde hem eigenlijk niet meer gebruiken ivm slechte ingredienten? of valt het mee? Ik gebruik Urtikram shampoo met sodium coco sulfate, wast dit voldoende schoon of heb je toch nog kans op build up als je dagelijks stylingsproducten gebruikt met polymeren en siliconen?

  • Hoi Margreet, in de Tigi Amplifier zit cyclomethicone, en dit zegt de ingrediëntenlijst hierover:

   “Siliconen die niet-wateroplosbaar zijn, maar door hun chemische samenstelling build-up helpen voorkomen (zij zullen echter het haar wel voor vocht afsluiten en kunnen slechts met een tenside verwijderd worden), zijn:

   Amodimethicone
   Cyclomethicone/Cyclopentasiloxane
   Trimethylsilylamodimethicone ”

   Als je je haar eerst hydrateert voordat je het afsluit met siliconen én af en toe een reinigende shampoo gebruikt, dan valt het op zich nog wel mee. Als je maar weet dat wanneer je je haar verzorgt(masker,leave-in o.i.d.)dat er geen barriëre is in de vorm van siliconen tussen je haar en het verzorgingsproduct, want dan kunnen die nauwelijks hun werk doen.

   Ik ken de Amplifier, het is een fijn product (heb het nog staan)maar doorgaans gebruik ik het niet meer vanwege de siliconen. Maar met weersomstandigheden zoals mist kan juist de Amplifier een uitkomst zijn omdat het vocht dan het haar niet in kan, dus geen pluis :)
   Wat betreft build-up zal dat per haarsoort verschillen. Ik merk zelf dat mijn krullen het mooist blijven als ik ongeveer eens per twee weken mét coco sulfate of sles-shampoo was.

Comments are closed.