Kesham Ayurvedische shampoo

kesham natuurlijke shampoo

Shampoo
Kesham shampoo is een puur natuurlijk product om je haren mee te reinigen. Maar niet alleen dát, Kesham kan ook gebruikt worden als haarkuur om het haar te versterken, de hoofdhuid te verzorgen en om roos, eczeem en hoofdluis tegen te gaan.

Ayurveda
Kesham is een ayurvedisch product. Ayurveda is een Indiase traditionele geneeskunde volgens Vedische traditie. Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’. Deze kennis, waarbij men uitgaat van de eenheid van lichaam en geest, gaat tot wel 5000 jaar terug. Men streeft in de ayurvedische leer naar een balans tussen lichaam en geest ten einde een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Kesham poeder
Kesham shampoo bestaat uit een poeder van verscheidene weldadige kruiden voor huid en haar en zit verpakt in losse zakjes in een doosje.

Kesham bestaat uit de volgende bestanddelen:

Neem Azadirachta indica

Neem

Neem (Azadirachta indica) > Anti-bacteriële werking en dood bacteriën die huidproblemen kunnen veroorzaken. Het kalmeert de geïrriteerde en aangedane huid vanwege zijn verkoelende eigenschap. Ontstekingsremmend en anti-septisch.

Amla kruisbes

Amla


Amla
(
Emblica officinalis) > Eén van de oudste haarconditioners, rijk aan vitamine-C (anti-oxidant). Amla reinigt verzorgt de hoofdhuid, stimuleert de bloedsomloop en bevordert hiermee de haargroei en voorkomt haaruitval. Ook helpt amla tegen vroegtijdig grijs worden. Het kan verdonkerend werken op licht blond haar. Amla houdt de hoofdhuid gezond en roosvrij.

Shikakai

Shikakai

Shikakai (Sapintus emarginatus) > Natuurlijk shampoopoeder dat het haar op milde wijze reinigt, zonder de pH-waarde van huid en haar aan te tasten. Het is een natuurlijk anti-roosmiddel en versterkt de haarwortel. Shikakai geeft ook een verdonkerend effect op blond haar. Shikakai is een van de oudst bekende haarwasproducten en werd van oudsher door Indianen gebruikt om haar en huid te wassen.

Bhringraj

Bhringraj


Bhringraj
(
Eclipta prostata) > Stimuleert de haargroei, verbetert de conditie van de hoofdhuid, helpt tegen haaruitval en roos.

curcuma

Curcuma

Kachur Sugandhi (Curcuma zedoaria) > voor een goede bloedsomloop

Sapindus zeepnoot

Sapindus

 Aritha (Sapindus Trifoliatus) > kleine zeepnoot; natuurlijke reiniger, anti-bacterieel, helpt bij eczeem en psoriasis, tegen luizen.

Nagarmotha

Nagarmotha

 

Nagarmotha (Cyperus scariosus) > Ontstekingsremmend,
 geeft een fijne geur.

bawchi

Bawchi


Bawchi (Psoralea corylifolia) > bevordert haargroei, vermindert roos, tegen huiduitslag, infecties en psoriasis.


mehti venkelzaad

Mehti

Mehti (Foeniculum vulgare, venkel) > goede conditioner voor huid en haar, verzachtend bij huidirritaties, licht ontvettend.

hibiscus rosa sinensis

Hibiscus

Jaswand (Hibiscus rosa sinensis, hibiscus of chinese roos) > goed tegen haaruitval.

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

13 Comments on "Kesham Ayurvedische shampoo"

 1. Hallo Patty,

  Hoe bevalt de shampoo jou?
  Zou het ook wat zijn voor mijn poreuze, weinig elastische en pluizige haar?

  Groetjes Ester

 2. Hoi Ester,

  De shampoo gebruik ik al jaren, afgewisseld met "gewone" shampoos. Het is eigenlijk gelijk een soort 'boost' voor je haar. Dus ik denk dat je met poreus haar nóg meer aan die goede eigenschappen hebt.
  Mijn haar voelt vaak wat weerbarstiger, volumineuzer als ik het gebruikt heb, dus ik gebruik altijd een goede conditioner 'toe' en een leave-in.

  Groetjes,
  Patti

 3. Fijn! Weet je ook waar je zoiets kan kopen? Ben in Brussel zuid al eens daarvoor gaan kijken, maar niets gevonden.

 4. Hoi Sanne, ik heb de mijne via internet besteld, lang geleden. Ik had gelijk drie pakken besteld en heb er werkelijk jaren mee gedaan. Bij sommige hindoestaanse toko's verkopen ze het en anders toch via internet.

  Groetjes, Patti

 5. ik ben een beetje aan het twijfelen of ik het wel zou willen proberen. aangezien er bestanddelen in zitten die je haar donkerder maken. en ik ben net tevreden met mijn lichte haarkleur. :) in ieder geval… ik was bij jinny's in antwerpen, dat is een soort van afro winkel maar het word wel opengehouden door indiërs, denk ik… ze hebben echt van alles. alleen was ik zo zenuwachtig. dat ik niet zo goed durfde rond te kijken. :) :p

 6. Hoi Sanne,

  O dat gevoel ken ik nog wel van vroeger. De eerste keren dat ik in zo'n winkeltje kwam had ik ook zo'n idee dat ze zouden denken "wat moet die hier nou?" Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Wij denken dat ook niet als zij in een Kruidvat komen ofzo. Wel herkenbaar 😉

  Het verdonkerend effect valt wel mee als je het niet zo vaak gebruikt. Als je het toch wilt proberen dan kan je het als haarkuur gebruiken, dus eens in de zoveel tijd en afsluiten met een appelciderazijn spoeling en/of regelmatig een honingspoeling doen om je haar licht te houden.

  Groetjes, Patti

 7. Hai!
  Ik wil ook deze shampoo gaan proberen voor mijn poreuze haar. Nu zie ik op een site dat het in een zakje zit van 50gram. Is dit voor één keer? Vind het dan wel prijzig €4,75 per wasbeurt..
  Of kun je er vaker mee doen als je het hebt aangemaakt met water?

  Groetjes Debby

  • Hoi Debby,

   Dat zou inderdaad wel een dure kwestie worden! Het is € 4,75 per doosje en in een doos zitten meerdere zakjes. Ik gebruik voor 1x wassen een half zakje (soms zelfs 1/3), want ik gebruik het alleen voor mijn hoofd en niet op de hele lengte. Dus ik heb niet zoveel nodig. Ik gebruik het om af te wisselen met gewone slesvrije shampoo, dus ik doe best een tijdje met de kesham. Vooral omdat ik maar 1x per week mijn haren was.

   Groetjes,
   Patti

 8. Is kina / Quinquina poeder hetzelfde? In de winkel werd mij verteld van wel.. Maar ik twijfel

 9. Hi Patty,

  Allereerst compliment voor je site, echt heel fijn dat ik nu weet welke producten echt goed en gezond zijn voor mijn haar, dank!

  Recent ben ik ook deze kesham shampoo gaan gebruiken met name omdat ik spontaan veel last had van haaruitval. Het beviel me de eerste twee keer heel goed, de haaruitval werd niet minder maar mijn haar voelt wel fijn aan en wordt minder snel vet. Sinds een paar dagen krijg ik echter last van irritatie en jeuk verschijnselen. Heb je dit vaker gehoord? Zou ik misschien moeten wennen aan het product (te gezond ?) en gaat het vanzelf weer over? Wellicht heb je een tip die zou helpen. Ik zou het namelijk graag blijven gebruiken maar dit is niet echt relaxt.
  Tnx, grtz Aukje

  • Hoi Aukje,

   Dank je wel voor je lieve compliment!

   Wat vervelend dat je irritatie ondervindt. Weet je zeker dat het van de kesham komt? Dat zou nl. niet mogen. Het zou juist goed moeten werken bij hoofdhuidproblemen en niet ze veroorzaken..

   In mijn ervaring werkt kesham niet goed voor het verwijderen van hardnekkige build-up, zoals na veelvuldig gebruik van gels en producten met veel gladmakende ingrediënten als siliconen en sommige polyquaterniums. Of misschien gebruik je teveel kesham ( te sterke werkstoffen) of te vaak, zodat de ingrediënten je hoofdhuid te droog maken? De kesham wat meer verdunnen kan een oplossing bieden. In mijn ervaring is het ook altijd erg fijn om een milde appelciderazijnspoeling erna te doen, gewoon een tl. azijn in een mok water mengen en dat over je hoofd gieten en een minuutje ofzo laten inwerken voordat je het uitspoelt.
   Heb je weinig poreus haar? Dan kan je haar op al die kruiden reageren zoals op proteïne, door droog en knisperig te worden (je hoofdhuid ook, uh, behalve dat knisperig dan).
   Zelf gebruik ik nooit dezelfde shampoo achter elkaar, maar wissel af met zo’n 2 à 3 verschillende soorten. Ze werken toch allemaal net een beetje anders en ik heb gemerkt dat mijn haar daar beter op reageert dan wanneer ik meerdere keren achter elkaar dezelfde shampoo gebruik.

   Ik hoop dat je snel de juiste oplossing hebt gevonden.

   Groetjes,
   Patti

 10. Dankjewel Patti voor je snelle reactie en goeie tips!
  Ik ga het uitproberen! Zonnig weekend, grt Aukje

Comments are closed.