PJ Update

conditioners opgemaakt

Eerder kon je al lezen dat ik een echte PJ (Product Junkie) ben. Niet dat ik zo vreselijk experiment…ahum..dat is niet waar…
Okee, ik geef het toe, ik MOET experimenteren met haarproducten. Ook al heb ik mijn HG’s allang gevonden, toch geloof ik echt dat er altijd nog een beter product bestaat. En ben daar natuurlijk eeuwig naar op zoek. Ze noemen het niet voor niks HG: de Heilige Graal!

De uitdaging die ik aanging, september 2014, om in ieder geval pas iets nieuws te kopen als er iets ouds op was, daar heb ik me een tijdje redelijk aan gehouden. De afgelopen tijd heb ik aardig wat producten opgemaakt. Hierbij geholpen door het feit dat mijn huisgenoten ook een aanwassende coupe haar hebben (lees: langharige kinderen).
En ik heb ook weer een aantal nieuwe conditioners aangeschaft.

Deze heb ik opgemaakt:

 

conditioners opgemaakt
V.l.n.r.

 • Curl Junkie Beauticurls Leave-in conditioner. Dit merk wordt niet meer in Europa verkocht.
 • Curl Junkie Curl Fuel, refresher spray. Idem dito.
 • Kruidvat Cremevoeding. Volgens mij zat hier vroeger geen glycerine in en in deze wel. Ik kreeg problemen met mixen in mijn receptje hydraterende wasconditioner. Voornamelijk opgemaakt als scheercreme, dus voorlopig niet meer kopen. Gek eigenlijk, vroeger was ik gék op deze conditioner.
 • Kinky Curly Knot Today Leave-in conditioner. Fijne conditioner, maar de kinderversie Tiny Twirls (zie hieronder) vind ik nóg beter.
 • KeraCare Conditioner. Fijne conditioner, erg moisturizing, maar ook duur. Dus ook deze zal ik niet snel meer kopen.

En deze conditioners heb ik gekocht:conditioners nieuw
V.l.n.r.

 • Giovanni Tea Tree Triple Treat conditioner.
 • Beauty Without Cruelty (BWC) Leave-in
 • Kinky Curly Tiny Twirls

Alledrie zijn het natuurlijke conditioners en ik heb ze besteld bij iHerb.com*
De Giovanni Tea Tree Triple Treat conditioner ruikt heerlijk naar mint en is nu al bijna op. Favoriet van het hele gezin! Dus deze ga ik opnieuw bestellen.
De BWC Leave-in is erg fijn én voedend. Er zitten ook proteïnen in, maar met mijn langer wordende haren ondervind ik hiervan geen moeilijkheden. Hij ruikt ook erg lekker, de geur doet denken aan de EO Hybiscus & Coconut conditioner. Ik heb er maar weinig van nodig, dus hier doe ik nog wel een tijdje mee.
Kinky Curly Tiny Twirls is een blijvertje, die heb ik al vaker gekocht en een betere anti-klit voor lange haren is er eigenlijk niet. Goed om uit te spoelen en goed om in te laten zitten (leave-in)! Hiervan heb ik altijd maar een klein beetje nodig, dus hier doen we nog wel even mee.

* Wil je wat bestellen bij iHerb.com dan kan je gebruik maken van de kortingscode: WLZ284. Nieuwe klanten krijgen voor orders boven de $40 (dollar!) $10 korting en voor orders onder de $40 krijg je $5 korting.
Na je eerste bestelling krijg je een kortingscode die je weer aan anderen kan geven.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

6 Comments on "PJ Update"

 1. Anoniem | 24 juli 2015 at 16:15 |

  Hai Patti,

  Ik heb heel lang dezelfde producten gebruikt waaronder ook de Kruidvat Creme voeding. Gebruik m overigens nog steeds, maar vind m niet meer zo fijn als eerst.Dus op zoek naar iets anders en dan moet je wel dingen kopen om te kunnen testen toch ?!

  Groetjes Carla

 2. Hoi Carla,

  Dat vind ik nou ook 😉 Dus we testen vrolijk verder 😀

 3. Hoi Patti, wat een leuke site! Een verademing na al die Engelstalige sites. Ik heb nog een vraag over dw producten van Curl Junkie, waarom worden die niet meer verkocht in Europa? Grtjs, Elisa

 4. Hoi Elisa,

  Dank je wel voor je compliment!

  Door veranderde regelgeving worden de Curl Junkie producten hier niet meer verkocht. Ik denk vanwege de belasting die over export/import geheven wordt. Daardoor zouden de producten té duur worden om te exporteren of te importeren (voor een importeur). En hierdoor onverkoopbaar worden in Europa.

  Groetjes,
  Patti

 5. Ik ben al een jaartje bezig en snappen doe ik het nog niet haha. Maar dat natuurlijke trekt in mn hele lifestyle door haha
  Nu lees ik dat je afgestapt bent van de kruitvat cremevoeding omdat er glycerine inzit (en omdat het niet goed mixt maar daar heb ik geen last van volgens mij)
  Maar glycerin staat in het zelfde rijtje humectants als aloe vera waar je dan wel weer “fan” van bent.. Of heb ik het weer verkeerd?
  De volgende vraag stel ik ook maar hier..
  Humectants, trekken vocht aan en zorgen ervoor dat het vocht beter wordt vastgehouden… is dit nu juist goed tegen pluizen want van vochtig weer krijg ik toch juist pluis..? grrrraaaaaaaaahhhhhhh
  Met mn haar op zich gaat het wel goed alleen ik houd juist bovenop pluis kan er bij wijze van een fles olie op kiepen en 10 min later jip pluisssssssssss terwijl overal staat dat je vooral bovenop niets moet smeren.

 6. Hoi Anke,

  Er zijn verschillende soorten humectants, met niet altijd helemaal dezelfde werking. Glycerine is een hele sterke humectant en kan als zodanig erg fijn zijn om bijv. weinig poreus haar beter te hydrateren. Aloë vera is een humectant, maar heeft ook als plantenextract een soort proteïnewerking; het werkt haar versterkend en legt een beschermend laagje om het haar.
  De Cremevoeding gebruik ik altijd in een bepaalde mix, zoals je bij mijn recepten kan lezen. Sinds er glycerine in de Kruidvat cremevoeding zit, gaat de mix klonteren zodra ik de cremevoeding erbij doe. Vandaar dat ik deze niet meer opnieuw gekocht heb.

  Als je bij een erg hoge luchtvochtigheid humectants gebruikt, dan kan je haar hiervan uitdrogen. De oplossing is om het vocht in te sluiten, zodat het beter vast gehouden wordt door je haar en je haar niet snel gaat pluizen. Dit kan je doen met behulp van de LOC-methode. Ook kan je in de zomer bij hoge luchtvochtigheid meer producten met proteïnen gebruiken, zij zorgen ervoor dat je haar het vocht langer vasthoudt, door de haarschubben mooi gesloten te houden.

  Die kruinpluizen kun je enigszins verhelpen door een klein beetje gel (zonder glycerine) over je handen te verdelen en deze voorzichtig over je haren te strijken. Bovenop niet scrunchen. Helemaal voorkomen kan niet, want het zijn gewoon kortere haartjes die willen krullen. Niks mis mee, heel natuurlijk! 😀

  Groetjes,
  Patti

Comments are closed.