Mijn routine voor niet-wasdagen

Copyright: Krullenwijzer.nl

Er blijk nogal wat onduidelijkheid te bestaan over wat je met je haar aan moet op dagen dat je je haar niet wast. Natuurlijk doet niet iedereen hetzelfde, maar ik zal jullie mijn routine vertellen. Bedenk dat wat voor mij werkt, niet voor iedereen hoeft te werken. Dus probeer zelf uit wat je prettig vindt.

1e dag Als mijn haar vers gewassen en gestyld is, dan doe ik het ’s avonds voor het slapengaan in een zgn. ananas, zie hier. Wanneer het nét gedaan is, ziet het er altijd een beetje “producty” uit. Omdat mijn haar over het grootste deel weinig poreus is, duurt het altijd een tijd voordat mijn haar goed droog is en alle producten ingetrokken zijn.

Copyright: Krullenwijzer.nl

2e dag De volgende dag, wanneer ik mijn krullen los laat vallen, zitten mijn krullen het mooist. Goed gedefinieert en het ziet er natuurlijk uit, niet alsof ik er veel product in heb zitten.

! Iedere avond doe ik mijn haar in een ananas, dit om klitten, knopen en platgedrukte krullen te voorkomen.

3e dag Meestal is het nog mooi genoeg om los te dragen. Maar als het regent, dan steek ik het op of doe het in een losse (zij-)vlecht.

Vaak beginnen de puntjes een beetje knisperig droog te worden, dus ’s avonds hydrateer ik mijn haar voordat ik het opbind in een ananas. Dat doe ik bijv. door een beetje conditioner in mijn handen te wrijven en even onder de kraan te houden om te emulsiferen en dan scrunch ik dit in mijn haar. Ik concentreer me hierbij vooral op nekharen, ontwar eventuele knopen, en scrunch ook even met mijn hoofd ondersteboven voor meer volume.

Is mijn haar echt heel droog, dan neem ik i.p.v. conditioner een beetje kokosolie en wrijf dit in mijn handen, gevolgd door een kloddertje aloë vera gel en scrunch dit in mijn haar (geen water hierbij!).

4e dag Hierbij hangt t een beetje van het weer af, wat ik doe. Is het slecht weer, dan doe ik geen moeite om mijn krullen op te peppen en steek het op of doe het in een vlecht.

Is het goed weer, of ga ik uit, dan mist ik mijn haar vochtig tot ik voel dat de gel geheractiveerd wordt. Dan scrunch ik voorzichtig de krullen terug in mijn haar. Als mijn haar erg droog is, dan doe ik een klein beetje conditioner op de plaatsen dat het nodig is. Als mijn krullen extra hold nodig hebben, dan neem ik een klein beetje gel en scrunch dit in.

Vervolgens scrunch ik even met een hydrofiele doek (t-shirt volstaat ook) om teveel vocht uit te scrunchen zonder pluis te krijgen, en diffuse even. Na een uurtje of anderhalf scrunch ik de crunch eruit met een droge hydrofiele doek.

5e dag Is het weer nog steeds slecht, dan steek ik het weer op. Als ik mijn krullen de dag ervoor heb opgepept, dan kan ik het los dragen.

6e dag Meestal is dit een wasdag. Als ik het nog een dag kan rekken, doe ik dat, anders dan was ik het. Dit doe ik meestal met een sles-vrije shampoo en 1x per maand met een shampoo met sles of baking soda, zie het recept.

krullenwijzer routine voor niet-wasdagen

7e dag haar

Tip  Als mijn haar bij de haaraanzet wat vettig begint te worden, dan gebruik ik een beetje talkpoeder of droogshampoo om dit te verhelpen.

– Als mijn hoofdhuid vettig is geworden door een té uitdrogende shampoobeurt, dan kies ik voor de milde talkpoeder.

– Als het vettig is geworden doordat ik lange tijd niet heb gewassen met sles bijv. dan kies ik voor de droogshampoo.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

4 Comments on "Mijn routine voor niet-wasdagen"

 1. wat denk jij dat de essentiële geheimen zijn voor 2nd day krullen?
  ik heb 3a krullen kinlengte. ik zwerf al 3 jaar rond op krullen sites maar heb nog steeds geen deftig 2de dag haar gehad ondanks alles wat ik geprobeerd heb. heb jij een idee?
  ik denk dat ik normaal tot niet poreus, lage density en eerder fijn haar heb.

  meestal gebruik ik van yves rocher de bouncy curls of de nutrition conditioner.
  was mijn haar met zwitsal 0% parfum (witte fles)
  ik doe mijn krullen in een satijnen sjaal als ik ga slapen(dit werkt redelijk voor mij). pineapple werkt niet voor mij. ik krijg daar platte krullen van.
  als ik mijn krullen vast doe dan zijn ze de volgende ochtend plat.
  zou het aan mijn styler liggen? ik gebruik taft power gel zero alcohol en daarover een mousse van krullen mousse van pantene allemaal cg vriendelijk.
  wat denk jij? heb ik eerder een zachtere hold styler nodig?

  • Hoi Sanne, als er al een "geheim" voor goede 2e dag haar is, dan is het wel coulance; accepteren dat je haar nooit hetzelfde zit als 1e dag. Of nog beter: krullen zitten iedere dag anders, wat je ook doet.
   Wat zijn jouw verwachtingen voor 2e dag haar? Hoe zou je willen dat het zit? Sommigen vinden het fijn om veel definitie en niet teveel volume te hebben. Zelf ben ik mijn 2e, 3e dag enz. meer gaan waarderen omdat ik meer volume krijg. Meer pluis ook, maar zeker meer volume. Ik heb mijn verwachtingspatroon dus bijgesteld naar wat mogelijk is met mijn haar, omdat ik het niet om de dag helemaal opnieuw wil doen. Beetje uit luiheid geboren, dus 😉

   Het feit dat je haar op kinlengte is, is mede verantwoordelijk voor het feit dat pineapple (en waarschijnlijk ook ploppen) niet werkt voor jouw haar. Om eerlijk te zijn, vind ik mijn krullen beter te handelen als het tussen oksel en bh-bandje lengte is. Korter en langer zijn een echte uitdaging.

   De stylers lijken me prima, ze zijn geen van beide echt heel zwaar ofzo. Maar gebruik je wel een leave-in conditioner eronder? Misschien moet je juist wat meer gel gebruiken. Experimenteer eens met hoeveelheden als je nergens naar toe hoeft.

   Je vertelt niet wat je allemaal al geprobeerd hebt, maar je zou kunnen proberen wat ik doe als ik mijn krullen oppep (zie 4e dag). En als je je haar liever niet helemaal nat maakt, kan je ook even scrunchen met een vochtige doek en eventueel een beetje extra leave-in (evt. gemengd met een beetje gel) over de pluizige stukjes verdelen.

   Groetjes,
   Patti

  • Hej Patti!
   Ik ben met je tips aan de slag gegaan. Vooral die tip van dat van de vierde dag heeft heel erg gewerkt voor mij. morgen is het weer was dag voor mij ik ben tot 3de dag haar kunnen gaan. vandaag zag mijn haar er wel droog uit. dus ik ga proberen de moisture wat meer te sealen. volgende keer dat mn haar er zo droog uit ziet ga ik je kokosolie met aloë tip proberen.
   dit was voor mij echt een leerzame blogpost. heel erg bedankt voor de tips. :)

  • Hoi Sanne, wat fijn dat het gewerkt heeft! Veel succes verder!

Comments are closed.