RECEPT Baking Soda Clarifying Treatment

baking soda clarify

Last van build-up? Met deze baking soda “clarifying” behandeling zijn je krullen snel weer de oude.

Stap 1. Reinigen

baking soda

Nodig:

  • 2 tl baking soda
  • sprayflacon

Los 2 tl baking soda op in een mok gekookt water, laat afkoelen en doe het in een sprayflacon. Goed schudden en de mix gelijkmatig over handdoekdroog haar sprayen, vooral de plaatsen waar de meeste build-up zit.

Laat 1-2 minuten inwerken en spoel je haar dan goed uit met lauwwarm water

Stap 2. pH herstellen

citroenNodig:

  • 1 citroen
  • 1 flinke eetlepel conditioner

Mix de sap van 1 citroen met je conditioner en verdeel het gelijkmatig over je haren. Eventueel voorzichtig squish/scrunchen om het nog beter in te laten werken. Wacht een minuutje of twee. Zodra je haren zacht en kambaar genoeg aanvoelen, kan je ze voorzichtig ontwarren. Spoel je haren goed uit.

Stap 3. Hydrateren

GebKeraCare leave-in conditionerruik een leave-in conditioner om je haren gehydrateerd te houden. Dan seal  je de hydraterende bestanddelen in met een beetje natuurlijke olie, zoals kokosolie of arganolie.

 

 

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0