RECEPT suikerscrub voor een gezonde hoofdhuid

suikerscrub voor een gezonde hoofdhuid
 Gebruik deze suikerscrub bij:

– een trekkerige, droge hoofdhuid
– schilfertjes
– talg build-up (door bijv. conditioner-wassen)
– als milde reiniger

Daarnaast zorgt de hoofdhuidmassage voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid en dit draagt bij aan een gezonde hoofdhuid en betere haargroei.

Nodig:

 • 2 el (fijne) rietsuiker
 • 1 el siliconenvrije conditioner
 • 1 tl honing
 • klein kommetje

Meng conditioner en honing goed door elkaar, voeg dan de suiker toe. Maak je hoofd nat. Steek je vingertoppen in de scrub en masseer hiermee voorzichtig je hoofdhuid, door je vingers onder je haren te schuiven. Herhaal dit totdat je heel je hoofd hebt behandeld. Goed uitspoelen.

Je kunt deze suikerscrub doen wanneer je wilt: vóór het haren wassen, na het haren wassen of in plaats van haren wassen. Ook ideaal bij kleine kinderen die snel last hebben van droge plekjes/ schilfertjes op het hoofd. Voor hen kan de suikerscrub makkelijk een shampoowasbeurt vervangen.

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

2 Comments on "RECEPT suikerscrub voor een gezonde hoofdhuid"

 1. hoi hoi ik ben een zeer enthousiaste volger van jou blog, ik adem al je adviezen in en sla ze op want het heeft mijn leven met mijn dikke bos krullen zoveel verbetert.
  er is 1 punt waar ik moeite mee heb en dat is schilfers op de hoofdhuid. ik heb 3 plekjes beetje vooraan op mijn hoofd waar zich dat creëert, verder geen enkele plek. nu heb ik gisteren je tip voor de hoofdscrub gebruikt maar alsnog kwam er vanaf die plekjes hele lichte schilfers. wel minder, absoluut. wat doe ik hier nou tegen? ik kom er ook niet uit wat dit veroorzaakt. als ik geen conditioner doe op dat gedeelte maakt niks uit, gel maakt niks uit. ik weet het niet meer. het is wel vervelend, ik weet gewoon op bepaalde momenten dat als ik met mijn handen daar over heen gaat het naar beneden valt. het oogt niet als roos, ik hoop dat je wat tips voor mij hebt hoe dit tegen te gaan. (misschien toch alleen bepaalde soort gel gebruiken of letten dat een bepaald ingrediënt niet in een product zit) groetjes Nynke

  • Hoi Nynke!

   Bedankt voor je leuke reactie! Fijn om te horen dat je veel aan mijn blog hebt!

   Heb je vaker last gehad van schilfers of andere vorm van huidirritatie (roodheid), eventueel ook op je gezicht? Of is het pas begonnen met conditioner-wassen?

   Ik ben helaas geen dermatoloog, maar het klinkt als een vorm van eczeem. Misschien seborroisch eczeem? Dat komt wel voor bij mensen met een wat vettere huid (ook van je gezicht). Als je conditioner-wast en je hebt deze vorm van eczeem, dan kan je wellicht beter met een slesvrije kruidenshampoo, i.p.v. conditioner, je hoofdhuid wassen. En het liefst geen producten met parfum rechtstreeks op je hoofdhuid aanbrengen.

   Probeer de suikerscrub eens te maken met pure honing i.p.v. conditioner, conditioner is misschien té terugvettend voor je huid, wat eczeem kan verergeren. En stress zoveel mogelijk vermijden. Bij het gebruik van nieuwe producten of recepten, is het raadzaam eerst iets op een klein stukje van je huid uit te proberen, voordat je je gehele hoofdhuid ermee behandeld. Als je ergens gevoelig op reageert, is de schade beter te overzien.

   Ik hoop dat dit helpt!

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.