Mijn favoriete conditioners van 2014

FavorieteConditioners

foto van mijn favoriete conditioners van 2014

De eerste drie uit deze rij, Inecto Pure Coconut, Motions CPR triple-action Leave-in en Kinky Curly Knot Today, gebruik ik al jaren en zijn echte blijvertjes geworden.

Inecto is vrijwel bij elke drogist te koop en zelfs bij de Action. Motions kocht ik vroeger bij de Etos op de afro haar-afdeling, maar zij verkopen hem helaas niet meer. Deze heb ik via een afro haarshop besteld. Het is een heel fijne lichtgewicht conditioner, dus geschikt voor alle haartypes (niet alleen afro dus!).

Kinky Curly bestel ik via iHerb.com*, maar hij is via meer webshops -ook Nederlandse- te bestellen.

Keracare conditioner heb ik ook bij een afro haarshop gekocht (Afro World, Utrecht). Deze gebruik ik minder vaak, omdat het een sterk verzachtende werking geeft. Dus vooral ideaal nadat ik iets té enthousiast met proteïne aan de gang ben geweest.

Hema Natural conditioner met aloë vera en kokosolie gebruik ik vooral als moisturizer. Ik heb gemerkt dat hij niet zo goed “pakt” op kletsnat haar. Maar als je een druppel conditioner in je handen wrijft en even onder de kraan houdt, dan kan je de conditioner makkelijk over de lengtes en punten van je droge haar verdelen. Op iets bevochtigd haar, bijvoorbeeld na een haarmist werkt Hema Natural co. ook fijn. Deze conditioner is ook heerlijk in een haarmist. Hier heb ik een receptje voor je.

Conditioners die ik niet meer zal aanschaffen, zijn:

 • Hegron Everyday Sunflower conditioner van de Action  >deze conditioner is beter geschikt voor dikker haar, mijn fijne haar wordt er snotterig zacht van.
 • Aubrey Organics GPB Balancing Protein conditioner  >op zich een prima, lekker ruikende, conditioner voor als je een keer een proteïnekick nodig hebt. Mijn haar is echter weinig poreus en gevoelig voor de meeste proteïnen en kan ook niet tegen té olierijke producten, vanwege build-upgevaar. Dus heb ik deze conditioner te weinig nodig en was het product al over de datum voordat ik halverwege de fles was. Zonde. Ik heb overigens gemerkt dat mijn haar EO Keratin conditioner veel fijner vindt als proteïnekick, dus die neemt zijn plaats in. (Beide gekocht via iHerb.com*)
 • Dr. Organics Royal Jelly, gekocht bij De Tuinen >deze maakt mijn haar zwaar en ruw en trekt de krullen eruit. Kortom: het doet bij mij niks tegen klitten en voegt niks toe aan mijn krullen. Exit dus.
 • Petal Fresh Rosemary & Mint conditioner  >zie hierboven.

* Mocht je iets willen bestellen bij iHerb.com dan kan je deze kortingscode gebruiken: WLZ284
Hiermee krijg je $10 korting bij een besteding van >$40  en $5 bij een besteding van <$40

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

6 Comments on "Mijn favoriete conditioners van 2014"

 1. Als ik het goed begrijp kun je dus gewone conditioner ook als leave-in gebruiken? Lijkt me ideaal; dan hoef je niet meer op zoek naar een apart produkt daarvoor!
  Wordt je haar er niet vet van? Want er wordt altijd verteld dat je conditioner heel goed moet uitspoelen?

  groetjes,
  Annet

  • Hoi Annet,

   Ja, dat kan. Je kan conditioner als leave-in gebruiken. Hoe droger je haar, des te meer conditioner kan je gebruiken. Krullend haar is anders van structuur dan steil haar en is per definitie sneller droog. Als je vooral droge punten hebt, dan concentreer je de conditioner vooral op de puntjes. Breng de leave-in conditioner beter NIET aan op je hoofdhuid, dat kan irritatie en soms haaruitval veroorzaken.

   Als je vet haar van leave-in conditioner krijgt, gebruik je de verkeerde conditioner of teveel. Ik heb nog nooit vet haar van leave-in conditioner gehad, maar wel slap haar als ik teveel gebruikte.

   Groetjes,

   Patti

 2. Ik heb nu zelf ook inecto uitgeprobeerd. Hij is inderdaad erg fijn! dankjewel voor de tipxx

 3. Margriet Hopman | 31 maart 2016 at 18:18 |

  Ik heb onlangs Inecto coconut conditioner geprobeerd zonder vooraf een shampoo te gebruiken…Helaas werd mijn haar niet echt glibberig en had ik daardoor grote moeite om mijn dikke, stugge haar uit de klit te halen en trok ik daardoor mijn haar stuk….

  moet ik eraan wennen of ik deze conditioner mss niet geschikt voor mijn krullende haar?

  • Hoi Margriet,

   Heb je de conditioner op nat haar gebruikt om je haar ermee te wassen of alleen om te conditionen? En heb je hem bij het conditionen een paar minuten laten inwerken? Het kan zijn dat deze conditioner niet sterk genoeg voor je is. Je zou kunnen proberen om er een klein! beetje olijfolie (of andere plantaardige olie) aan toe te voegen voordat je hem gebruikt. Een klein beetje vloeibare honing eraan toevoegen is ook erg fijn voor hydratatie en als anti-klit.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.