Eindejaarsgroet

Kerst2014

Lieve lezers,

Nu 2014 ten einde loopt, kijk ik graag terug op het afgelopen jaar. En dat was een heel bewogen jaar. 
Mijn blog Krullenwijzer bestaat nu een jaar (en een beetje) en heeft inmiddels ongelooflijk veel bezoekers gehad! Dat had ik nooit durven dromen.

En wát voor bezoekers; lieve mensen die graag meedenken over haarproducten en meedelen in informatie die ze zelf hebben gevonden, mensen die interessante vragen stelden die vervolgens weer tot nieuwe blogposts leidden. En alle leuke reacties maken het voor mij natuurlijk nóg leuker om stukjes te blijven schrijven.

Ondertussen heb ik veel geëxperimenteerd met eigen ‘brouwsels’ als lijnzaadgel (flax seeds gel) en andere mixjes en ik heb al zeer goede resultaten geboekt. Ik ben nog bezig met de juiste, natuurlijke conserveermiddelen te zoeken voor deze producten, zodat het langer houdbaar wordt dan 1 week (of twee in de koelkast) en het ook mee kan op vakantie bijvoorbeeld. Ik hou jullie op de hoogte…

In de voetnoot vind je mijn PJ Update, maar voor nu wil ik iedereen alvast een geweldige jaarwisseling wensen en een fantastisch 2015 waarin al je wensen mogen uitkomen!

Veel liefs,
Patti

*PJ* Update
Zoals ik al eerder schreef, ben ik een echte PJ -oftewel Product Junkie. (zie dit stukje van 11 sept.) Wonderbaarlijk genoeg heb ik maar een paar nieuwe producten gekocht, nl. een nieuwe mousse die ik echt móest proberen, maar helaas ook weer niks doet voor mijn haar behalve het enorm pluizig en touwig maken.
Daarnaast heb ik nieuwe Etos en Taft gel gekocht, maar dat was omdat de oude op waren. Deze gels zijn dus echte blijvertjes.

Mijn Urtekram aloë vera shampoo heb ik vervangen door Kruidenshampoo van Erica Kruiderijen en deze bevalt mij veel beter. Als conditioner-was gebruikte ik Daily Fix van Curl Junkie, maar deze is niet meer verkrijgbaar en als vervanger gebruik ik nu de Calendula babyshampoo van Weleda, meestal iets verdund. (Ik weet dat de ene conditioner genoemd wordt en de ander shampoo, maar afgaande op de ingrediënten ontlopen ze elkaar nauwelijks qua mildheid.)
Eenmaal in de maand was ik met een sles-poo, nl. krulshampoo van Etos. Ook die verdun ik eerst met wat water.

Pattern Pusha van Curl Junkie is nog steeds niet op, gelukkig. Dus die gebruik ik nu veel als het kouder weer is, dan wel met een ‘hold’ gel (Biosilk Rock Hard Gelee) als toplaagje. Wella Rock&Hard bleek niet echt goed te werken op mijn haar, teveel pluis, deze heb ik doorgegeven aan iemand die het wel kon gebruiken.
Voor de Hegron Zonnebloemconditioner van de Action heb ik ook een doel gevonden. Het blijkt dat deze conditioner veel beter werkt op een gezinslid met stug en veel haar op zijn hoofd. Mijn haar is blijkbaar gewoon te fijn voor deze conditioner om prettig te werken. Inmiddels is deze conditioner ook op.

Wat de rest van de ongebruikte producten betreft, heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt: als ze na een paar keer niet werken en ook niet onder verschillende omstandigheden, dan gaat het nooit meer wat worden. Helaas.
Reden te meer om mijn haarproducten zelf te gaan maken.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

4 Comments on "Eindejaarsgroet"

 1. Hoi Patti,

  Wat ben ik blij met jouw blog!!
  Ik heb ongeveer een half jaar voordat jij dit blog gestart bent het boek gelezen. Het kostte me erg veel tijd om wat producten te vinden op het internet. Vorige week googelde ik op 'conditioners zonder silliconen' en ik kwam op jouw productlijst terecht! Zoooooo ontzettend fijn om dit alles op jouw blog te vinden! Veel geluk in het nieuwe jaar en groetjes!

  • Hoi!

   Wat ontzettend leuk om te horen! Bedankt voor je berichtje en ik zal mijn best blijven doen om interessante stukjes te blijven schrijven én de lijstjes up-to-date te houden 😉

   Groetjes, Patti

 2. Beste wensen, Patti!
  Zou je eens een blog willen schrijven over Kesham poeder? Dat zou heel leuk zijn!
  Groetjes!

  • Dank je wel, Sanne! Jij ook de beste wensen voor 2015!

   Wat een goed idee, ik ga binnenkort een stukje over Kesham plaatsen.

   Groetjes, Patti

Comments are closed.