Uitdaging voor een PJ (Product Junkie)

SDC12786-2

Op fora als NaturallyCurly.com las ik het al: wie aan de Curly Girl- methode begint loopt het risico een Product Junkie, oftewel PJ, te worden.
Daar deed ik altijd een beetje lacherig over, zo van: “Ik ben heel zuinig, ik koop niet te veel ineens en ik maak netjes iets op voordat ik iets nieuws aanschaf.”

Maar na vanochtend, toen alle spullen weer uit mijn badkamerkastje vielen toen ik er iets uit wilde halen, moet ik toch toegeven: “Ik ben een PJ!” *zucht*

Foto Krullenwijzer.nl

Op de foto heb ik mijn haren gestyld met Pattern Pusha
(zeg dat ik goed bezig ben)

Wat is er van al mijn goede voornemens gekomen?
Ja, ik weet ’t wel: “..dit product werkt niet als het vochtig is buiten, dan heb ik iets anders nodig. En die conditioner is fijn, maar kan ik niet twee keer achter elkaar gebruiken. Dit is een nieuwe én goedkope conditioner (of gel of vul maar in…) die móet ik proberen….!”

Dusssss. Een badkamerkast vol rommel verder…
O, en dat is nog niet het ergste. Nee, want al die natuurlijke ingrediënten zijn niet zo lang houdbaar. Dus kan ik nog producten weggooien ook, omdat ze er niet fris meer uitzien en -ieuw!- stinken! En dat zijn dan nog niet eens de goedkope producten, maar juist de duurste. Daar wilde ik zó zuinig mee zijn, dat ze nu over de datum zijn.
Zie je mijn probleem?

De Uitdaging

Vanaf nu spreek ik met mijzelf af, dat ik niets nieuws meer koop voordat de “oude” spulletjes op zijn. Dat klinkt heel eenvoudig, maar zal best pittig zijn. Sommige producten vind ik nou eenmaal prettiger in gebruik dan andere. Maar dat kastje moet leeg.

Weggegooid (bedorven):
Jessicurl Gelebration Spray
Curl Junkie Coffee Coco curl cream lite
Aubrey Organics Swimmers shampoo
Aubrey Organics GPB conditioner

Miskopen:
Jane Carter Solution natural hold spray gel (werkt als een haarlak, dus niet op mijn haar)
Andrélon perfecte krul mousse (weet niet hoe ik dit moet gebruiken)
Taft Power Invisible Power mousse (i.d.)
Hegron Zonnebloem conditioner (geen idee wat de functie is van dit goedje, ik krijg er snotterig haar van)

Opmaken:
Mijn favo gel van de Etos (Solid Power gel) is bijna op, geen nieuwe meer kopen dus.
Wella Rock & Hard ga ik ervoor in de plaats gebruiken. Deze heeft geen glycerine, dus zou beter moeten zijn in de huidige weersomstandigheden. Ook heb ik nog een halve fles Pattern Pusha van Curl Junkie staan. Dat is er ook zo één met natuurlijke ingrediënten, die mag dus ook op. Dan heb ik nog Taft gel, transparant, staan die bijna op is. Deze gebruik ik vooral bij lage dauwpunten in de winter.

Urtekram aloë vera shampoo is bijna op, ik heb al een natuurlijke kruidenshampoo van Erica Kruiderijen staan, dus die ga ik ervoor in de plaats gebruiken.
Wordt vervolgd…

Mijn conditioners rouleer ik en gebruik ik eigenlijk allemaal wel op zijn tijd. Maar ook hier: geen nieuwe kopen voordat een fles leeg is!

Ps. Heb jij ook het vermoeden dat je een PJ bent? Ga je ook de uitdaging aan? Wat ga jij eerst opmaken?

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

4 Comments on "Uitdaging voor een PJ (Product Junkie)"

 1. Lol ik heb ook zooveel producten! Ik ben eigenlijk nu pas begonnen met op te letten wat ik gebruik enzo voor mijn krullen. Ik heb een hele lade met producten die eigenlijk niet werken voor mijn haar.

  • Hoi Sherr,

   Bedankt voor je reactie! Ja, dat ken ik. Toen ik begon was mousse het enige wat ik weleens gebruikte. Nu zweer ik bij gel. Ik probeer nog weleens mousse, maar meestal zitten mijn krullen dan blèh…en dan nog -hardleers- een bus mousse kopen als er een nieuwe op de markt komt..haha.

   Groetjes, Patti

 2. Hoi, een absolute aanrader is de Tigi Curlesque amplifier, daar krijg je écht perfecte gedefinieerde krullen van! Sommige mensen vragen zelfs hoe ik mijn krullen zo krijg (permanent? zonder pluis? mooi!!) terwijl ik geen permanent heb.
  Ik heb net alvast een nieuwe fles besteld, en daarbij ook de shampoo en conditioner van die lijn (Tigi Oatmeal&Honey)die ga ik nog uitproberen.
  De shampoo en conditioner van Yes to Carrots gebruik ik nu, en het allermooist zit het na het co.wassen.
  Van de week had ik ineens (en dat heb ik nooit) droog voelend haar…ik dat stukje lezen over humectants (lastig stukje,poeh)en ik vermoed dat het daar ergens mee te maken heeft. Ik heb daarna wel een spuitflesje gevuld met ca.100 ml water en daar een aantal druppeltjes Biosilk serum van Farouk in gedaan, geschud en over mijn haar gespoten…daarna wederom een super resultaat!

  • Hoi Gab, fijn dat je een goede routine hebt gevonden! Bedankt voor het delen van je ervaringen. Ik zal die Curlesque Amplifier ook eens gaan proberen.

   Groetjes, Patti

Comments are closed.