2 Comments on "Curly Care Label"

 1. Hallo,

  Ik ben héél blij dat ik deze blog gevonden heb, ik wist niet dat ik zó'n grote bos krullen had.
  Maar ik vraag mij af met welk product ik het best mijn haar kan verven. Ik weet dat het helemaal niet goed is voor krullen, maar ik verf het al jaren en wil het perse blijven verven. Kan ik beter voor henna gaan? of iets anders?

  groetjes,
  CG Ellen.

  • Hoi Ellen, wat leuk om te horen dat je krullen lekker opleven!

   Als je overweegt om met henna te gaan verven, dan moet je je realiseren dat je na henna nooit zomaar een andere niet-natuurlijke kleuren eroverheen kunt doen. Dat combineert nl. slecht. Henna is een permanente kleuring en moet er altijd uitgroeien.
   Henna is in principe beter voor je haar omdat het meer versterkende eigenschappen heeft voor je haaropbouw dan een chemische permanente kleuring, die als het ware "inbreekt" in je haaropbouw.

   Wat je krullen betreft: deze kunnen na veelvuldig kleuren met henna minder krachtig worden, net zo goed als dat dat met chemische kleuring kan gebeuren na een tijd.
   Dus het is vooral een erg persoonlijke keuze of je voor een reguliere of natuurlijke kleuring kiest.

   Wat je ook kiest, zorg goed voor je kleur, probeer vervagen zoveel mogelijk tegen te gaan (wat met de Curly Girl methode al heel goed lukt) en bescherm en versterk je haar goed vóór en na het kleuren. Bijvoorbeeld d.m.v. een proteïnerijk haarmasker.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.