RECEPT Haarmasker voor zomerblond haar

haarmasker zomerblond haar

Dit haarmasker is voedend voor je haar én het maakt blond haar lichter als je ermee in de zon gaat!

Dit heb je nodig

 • gedroogde kamillebloesems
 • 1 mok gekookt water
 •  honing
 • 2 el conditioner (ik gebruikte Inecto)
 • 1 à 2 tl natuurlijke olie
 • sprayflacon of plantenspuitje

Bedek de bodem van een grote mok met kamillebloesems, giet hier gekookt water overheen en dek af. Laat deze “sterke thee” trekken totdat het water lauw is geworden, filter de bloesems eruit en meng de honing door het kamillewater. Begin met 1 tl. honing. Als je de volgende keer een sterker effect wil, kan je meer honing gebruiken.
Voeg nu de conditioner (ik gebruikte Inecto Cocos Conditioner, maar een andere voldoet ook) en de olie toe. Schenk deze mix in een sprayflacon of plantenspuitje en schud heel goed. Dan spray je dit door je (droge) haren tot je haren overal goed vochtig zijn.
Pas wel op voor als het gaat druppen, want de kamille kan verkleuring geven aan kleding e.a. textiel.
Ga lekker in de zon zitten, met dat goede boek dat je altijd al wilde lezen en een rosé-tje, en laat je haren opdrogen.
(ps. Onder de parasol mag ook hoor, want van een verbrande hoofdhuid wordt niemand blij).

Hierna kun je je haren gewoon uitwassen met (sles-vrije) shampoo of conditioner.

Ga je liever voor milde highlights? Gebruik dan dit recept.

NB. Dat dit recept een blonderend effect geeft, ontdekte ik per toeval, toen ik op een mooie zomerdag dit haarmasker in het onderste deel van mijn haren had gedaan en buiten in de zon ging zitten én ik onverwacht visite kreeg…Hierdoor had ik pas véél later tijd om het masker uit mijn haren te spoelen. En, o help, het leek wel of ik een dip-dye had gedaan! 
Het onderste deel van mijn haar was wel 2-3 tinten lichter geworden dan het bovenste deel van mijn haar.
Deze mix goed over je haar verdelen dus!

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

7 Comments on "RECEPT Haarmasker voor zomerblond haar"

 1. Wauw, dit ga ik zeker proberen. Is het nog goed gekomen met het kleurverschil? De volgende dag de bovenkant gedaan?

 2. hej ik vroeg me af of jij weet welke honing het meeste waterstofperoxide levels heeft?
  bedankt groetjes,

  Sanne

 3. btw. ik ga dit masker vandaag uit testen!

 4. hoi!

  ik heb een vraagje, kan je het goedje ook een dag bewaren?
  Wat een super handige site heb je :)

  groetjes,
  Betti

  • Hoi Betti,

   Kamille(thee) gaat snel overstuur, dus ik zou dat max. 1 dag in de koelkast bewaren. Als je de mix een paar dagen goed wilt houden (in de koelkast), dan kan je de kamille weglaten. Dat gaat wel iets ten koste van het kleureffect.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.