Voorkom pluizige krullen d.m.v. sealen

olijfolie

Sealen, wat is dat?

Sealer = een product dat het vocht in je haren insluit en hiermee voorkomt dat je haren teveel vocht verliezen of teveel vocht uit de omgeving onttrekken. Hierdoor voorkomt een sealer pluizig haar.

Waarom?
Om je krullen de hele dag gehydrateerd en pluisvrij te houden én je haar te beschermen tegen weersinvloeden.

Wanneer?

 • Bij koude weersomstandigheden, dauwpunten <5 °C (koude, droge lucht)
 • Bij warme, vochtige weersomstandigheden: dauwpunten >15 °C
 • Bij mistig weer
 • Als je poreus haar hebt of haar dat chemisch behandeld is met bijv. haarverf, permanent of relaxer. Lees hier meer over haarporeusheid.
 • Als je gaat zwemmen. Maak je haren eerst nat met schoon water, breng dan een sealer aan en zet je haar goed vast.

 Waarmee?

foto van flesje olijfolie

 • Biologische olie, bijv. olijfolie, druivenpitolie, amandelolie, avocado-olie, enz.
 • Minerale olie (paraffinum liquidum)
 • Karité boter (shea butter), cacao boter
 • Conditioner met één of meer van bovenstaande ingrediënten

Hoe?
Op nat haar. Als je een leave-in conditioner gebruikt, dan seal je hierna.
Als je niet weet hoe je haar reageert op olie/butter, dan gebruik je de eerste keer slechts een drupje olie/butter om te sealen. Sommige krullen worden door iets teveel olie of butter verzwaard of zien er snel vet uit en dat wil je natuurlijk niet.

Verwarm (of smelt) de olie of butter in je handen door met je handen over elkaar te wrijven. Neem je haar tussen beide handen en wrijf van boven naar beneden om je haren glad te strijken en zo pluizen te voorkomen. Scrunch dan je haar van onder naar boven. Als je vooral droge haarpunten hebt, dan kun je de sealer ook slechts op je haarpunten aanbrengen. Of, bij lang haar, vanaf je oren tot aan je haarpunten.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

4 Comments on "Voorkom pluizige krullen d.m.v. sealen"

 1. Ik ben net met deze methode begonnen en merk dat mijn haar toch nog snel gaat pluizen. Ik werk veel in de buitenlucht en doe vaak een staartje in mijn haar omdat dat prettiger zit. Niet handig om mooie krullen te behouden heb ik gemerkt.

  Als je je haar sealt, is het dan wel handig om meteen daarna nog gel in je haar doen? Hebben deze producten dan invloed op elkaar?

  • Als je vindt dat je haar nog teveel pluist met alleen leave-in + sealer, dan is een (alcoholvrije) gel een goed hulpmiddel. In principe hebben olie/butter en gel geen invloed op elkaar en kun je ze gewoon over elkaar gebruiken. Misschien dat sommige gels minder goed "pakken" bovenop een sealer. In dat geval kun je de twee ook eens omdraaien. Dus eerst de gel, dan de sealer. Het is een kwestie van uitproberen wat jou de beste resultaten geeft.

   Succes!

 2. Hoii!
  Even een vraagje waar misschien meer krullende mensen last van hebben! Mijn voorste krullen breken af doordat ik zonder kussen slaap. Ik slaap al met een los knotje maar ik zou erg graag de voorste plukken ook weer lang hebben.
  Hoevaak moet ok bv m’n haar sealen? Is er een goed merk leave in conditionering?

  • Beste Elena,

   Wat vervelend dat je haar afbreekt. Slaap je op je rug, dat er teveel aan de voorste plukken haar getrokken wordt? Misschien kan je proberen de voorste plukjes los te laten i.p.v. in je knotje te doen.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.