RECEPT Aloë Vera Krulbooster

krulbooster

Als jouw haar net zo gek is op aloë vera gel als het mijne, dan is dit een heerlijk kant-en-klaar mixje om je krullen een extra boost te geven vóór of tijdens de styling.
Met de Krulactivator-techniek* haal je nog meer uit de Aloe Vera Krulbooster.

Aloë Vera Krulbooster kun je op verschillende manieren gebruiken:

1. In nat of handdoekdroog haar (evt. gevolgd door een hold gel)
2. Nadat je gel in handdoekdroog haar hebt gescruncht; spray deze krulbooster in je haren om je krullen extra te activeren. Het helpt met clumping.
3. Om een dikke gel te verdunnen, mix je de avg-krulactivator met de gel.
Nodig:

 • 2 delen rozenwater
 • 2 delen demi-water of afgekoeld gekookt water
 • 1 deel aloë vera gel
 • sprayflacon
 • evt. enkele druppels citroensap

Meng de ingrediënten goed en giet ze in een sprayflacon of klein plantenspuitje. Is het mengsel iets te dik om lekker te sprayen, voeg dan enkele druppels citroensap toe. Goed schudden voor gebruik.

Aloë vera gel hydrateert het haar en beschermt het tegen warmte van zon en föhn (gebruik altijd een diffuser als je föhnt!).

Graag hoor ik wat jij vindt van deze mix. 
Of heb je het recept met een andere gel geprobeerd en goede resultaten gehad? Laat het me weten!

*)Zie het stukje “Krulactivator – Zo doe je het zelf”

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

9 Comments on "RECEPT Aloë Vera Krulbooster"

 1. Ik ben al een tijdje op zoek naar Aloë Vera gel. Het kan zijn dat ik er overheen kijk in de winkels maar heb je voor mij tips waar ik deze gel kan kopen?

  • Hoi Martine, Aloë vera gel kan je bij veel (natuur)drogisten kopen, zoals de Etos, de Tuinen, Erica Kruiderijen en bij sommige kleine lokale drogisten. Je kunt er ook naar vragen, want als ze het niet verkopen, kunnen ze het vaak wel bestellen. Zorg ervoor dat de gel minimaal 98-99% puur is. Dat kun je zien op de ingrediëntenlijst (kleine lettertjes)

   Groetjes,
   Patti

 2. Heb een vraagje. Waar koop jij jouw rozenwater?
  in belgië vind je ook aloë gel van aloe pura bij de di. die heeft ook het iasc label er op.

  • Hoi Sanne, dank je wel voor je aanvullende info!

   Rozenwater bestel ik bij de lokale drogist (Etos). Grote fles van een liter voor een euro of 4, geloof ik.

   Groetjes,
   Patti

 3. Hi Patti, dankjewel voor dit recept. Ik ga het absoluut proberen. Misschien een stomme vraag, maar wat bedoel je precies met "delen"? Een druppel of meer?

  • Hoi Alexandra,
   Leuk dat je het gaat maken!

   Met delen bedoel ik de verhoudingen van de ingrediënten (2:2:1). Dus als je eetlepels gebruikt om de hoeveelheid af te meten, dan neem je 2 el demi water, 2 el rozenwater en 1 el aloë vera gel 😉

   Groetjes, Patti

 4. Welke Aloe Vera Gel gebruik je hiervoor precies voor de kurlbooster? Ik zie zeer veel varianten aloe vera producten waardoor ik niet weet welke type ik het beste kan kopen voor de kurlbooster. Graag hoor ik jouw advies!, groetjes Irene

  • Hoi Irene,

   De krulbooster heb ik met verschillende merken aloë vera gel gemaakt. Met Aloe Pura/ Cruydhoff 99,9% (tube), Fruits of the Earth (tube) en vloeibare aloë vera gel (98%) uit een flesje van Cruydhoff. En eigenlijk werken ze allemaal goed. Als je er ook de zelfgemaakte hydraterende wasconditioner mee wilt maken, die je op dit blog kunt vinden, dan kan je het beste de puurste aloë vera gel uit de tube nemen.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.