GETEST Inecto Pure Coconut Conditioner

inecto pure coconut conditioner
review inecto coconut conditioner

Waaardering

Product: conditioner     Fles 500 ml. Prijs: € 4,99

1e Indruk: witte substantie, niet te dik, niet te dun

Geur: zachte kokosgeur, niet overheersend

Zo heb ik het gebruikt: als conditioner, als leave-in, als hydraterende wasconditioner en haarmasker i.c.m. honing en aloë vera gel (zie recept), i.c.m. aloë vera gel om de gelcrunch eruit te scrunchen.
Oordeel:
Een conditioner die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Ik vind het een fijne conditioner die ik al zeker 10 jaar gebruik. Voor mijn weinig poreuze haar kan deze conditioner, vanwege de olie, snel verzwarend werken als ik het als leave-in gebruik. Dus als leave-in doe ik een klein drupje co. in haarpuntjes en bij mijn nekharen die nogal snel pluizen. Ook bij crunch uitscrunchen gebruik ik slechts een klein druppeltje.

Het liefst gebruik ik Inecto Coconut conditioner nadat ik mijn haren met shampoo gewassen heb of een proteïnerijk haarmasker gebruikt heb, zodat mijn haren weer lekker gehydrateerd worden.
Als je Inecto Coconut co. gebruikt in het recept voor de hydraterende wasconditioner, dan moet je oppassen dat de mix niet gaat schiften zodra je de aloë vera gel erbij doet: meng de co. eerst met de honing en dan pas met de aloë vera gel. Merk je dat de substantie korrelig wordt, voeg een beetje co. toe en eventueel wat (rozen)water en gebruik de volgende keer iets minder aloë vera gel.

Prijs-kwaliteit verhouding = goedKortom: Deze allround conditioner krijgt 4 sterren omdat hij goed hydrateert, maar niet zo goed werkt als anti-klit en ik moet oppassen dat ik niet teveel gebruik waardoor mijn krullen uitzakken.

Waardering:

Ingrediënten: Aqua (Water/Eau), Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Cetrimonium
Chloride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Parfum (Fragrance), Stearyl Alcohol,
Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium
Chloride, Methylisothiazolinone, Citric Acid

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

7 Comments on "GETEST Inecto Pure Coconut Conditioner"

 1. Oh, dus Methylchloroisothiazolinone en Methylisothiazolinone zijn dus geen silicone? Ik heb nog een volle fles staan maar altijd gedacht dat ik deze niet kon gebruiken!

  Ik heb nog een vraag, ik ben nu sinds 3 weken bezig met deze methode. Nog steeds een beetje aan het uitvogelen wat het beste is en werkt voor mijn haar. Nu heb ik vandaag de aloe vera shampoo gekocht van Dr. Organic, ik heb begrepen dat dit een low poo is. Als ik het goed begrijp is een low poo een shampoo die lichte build up uit je haar verwijderd van bijv stylingsproducten en of teveel conditioner. Nu is mijn vraag, morgen ga ik naar de kapper en omdat ik mijn haar verf (niet goed voor mijn haar, ik weet het) word mijn haar ook gewassen met een shampoo en conditioner, die denk barsten van de siliconen enz. Nu vraag ik me af met welke shampoo ik die er weer uit moet wassen. Kan dat met die aloë vera die ik vandaag gekocht heb, of moet ik echt mijn clarifying shampoo pakken? Alvast heel erg bedankt en ga zo door met je blog, heb er al erg veel informatie uit weten te halen!

 2. Hoi Daniek, Methylisothiazolinone en Methylchloroisothiazolinone zijn conserveermiddelen.

  Ik heb op deze website op een pagina Product Ingrediëntenlijst Haarverzorging -Uitgebreid gemaakt, dus als je twijfelt over een productingrediënt dan kun je hier vinden wat het is en wat het doet.

  Als de kapper je haar wast vóór de kleurbehandeling, dan zou je kunnen zeggen dat je zelf je haar al hebt gewassen en vragen of ze het alleen maar nat wil maken. (Ik ben gevoelig voor veel shampoos en was altijd zèlf mijn haar voor ik naar de kapper ga. Hier heeft nooit iemand moeilijk over gedaan).
  Als ze na je kleurbehandeling een conditioner in je haar doet, is de kans inderdaad groot dat dit een siliconenbommetje is. De wasactieve ingrediënten in de Dr. Organic aloë vera shampoo zijn goed genoeg om silicones te verwijderen, zeker als deze eenmalig gebruikt zijn op je haar.

  Om de haarschubben mooi glad te maken (glans!), de pH te herstellen en je haarkleur langer te behouden, kan je na het wassen een appelciderazijn-spoeling doen: 1 theelepel appelciderazijn oplossen in 1 mok water en over je haar gieten.

  Veel plezier bij de kapper!

 3. Dankje wel voor je reactie. Ik zal inderdaad de ingrediënten lijst maar eens goed door moeten nemen!
  Ik heb zelf mijn haar voor de kappersbeurt al gewassen ja, zodat hun alleen de verf er uit hoefden te wassen. Daarbij is inderdaad conditioner gebruikt. Mijn haar voelt nu wel súper zacht door al die siliconen, dus vind het moeilijk om nu weer met de conditioner only manier te gaan starten.
  Maar wil het toch nog graag en kans geven.

  Dankje voor die tip met de appelciderazijn-spoeling! Zal ik het nu dan eerst wassen met de aloë vera shampoo en dan de spoeling? En dan vanaf de eerst volgende keer weer alleen conditioner only?
  En moet je deze spoeling daarna ook gewoon met water uit spoelen?

  In ieder geval vast heel erg bedankt voor je hulp.

  • Hoi Daniek, als je tevreden bent met je haar op dit moment, dan zou ik zeker even wachten met wassen totdat het weer nodig is. Als je haar net gekleurd is, dan is het best kwetsbaar en de siliconen werken als een beschermlaagje en helemaal met dit droge koude weer is dat helemaal niet verkeerd. De volgende keer als je je haren wast, dan was je het er toch weer uit, dus voor build-up hoef je niet bang te zijn. En na de low-poo (slesvrije shampoo) kun je gewoon weer gaan co-wassen.

   De appelciderazijn-spoeling doe ik meestal na de shampoo/ co-was en voor de conditioner. Maar je mag het ook als laatste spoelwater gebruiken. Het hangt ervan af wat je zelf het fijnst vindt.

   Veel succes!

 4. Bedankt voor je goede uitleg. Ik ga mijn haar nu inderdaad pas wassen als het nodig is. Het is nu zo glad en zacht! Ga de spoeling dan zeker proberen!

 5. Marianne | 4 juli 2016 at 16:53 |

  Ik heb dit ooit geprobeerd toen ik voor de allereerste keer de Curly Girl ging aanhangen… Naast dat ik absoluut een hekel heb aan kokos-geur in mijn haar, en dus al helemaal aan die mensen die gaan van HMMM IK RUIK KOKOS en er helemaal blij van worden… werd mijn haar juist helemaal NIET blij!

  Droog en pluizig en knisperig, brrr. Tijdlang gedacht dat ik misschien niet goed tegen proteïne kon maar dat heeft mijn haar juist wel nodig. Wat zou er dan in kokos moeten zitten dat mijn haar niks vindt?

  • Hoi Marianne,

   Als je kokosgeur niet fijn vindt, dan beïnvloedt dat je beleving van een product dat die geur draagt. Heb je weleens pure kokosolie gebruikt of refereer je hier aan je ervaring met Inecto Coconut Co.?
   Kokosolie uit een potje heeft vaak niet zoveel geur als ze aan cosmeticaproducten toevoegen. Het is overigens een misvatting dat kokosolie proteïne bevat. Kokosolie helpt het verlies aan keratine (proteïne) uit je haar voorkomen. Maar kokosolie is niet de enige olie met goede eigenschappen voor je haar. Dus als je kokosolie niks vindt, dan is er vast wel een andere olie die voor jouw haartype werkt. Hou alleen wel rekening met de sealende eigenschappen van olie; als je niet eerst goed je haar hydrateert, zal elke olie uiteindelijk droog en knisperig haar veroorzaken.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.