RECEPT Hydraterende wasconditioner

hydraterende wasconditioner

Het weer wordt kouder, de verwarming gaat omhoog…hoog tijd dus voor extra hydratatie voor je haar!
Deze wasconditioner hydrateert je haar en kun je zelf maken (low budget):

Nodig:

 • 3-4 el. conditioner*
 • 1 el. honing
 • 1 el. aloë vera gel

Meng eerst de conditioner met de honing, voeg dan de aloë vera gel toe. Roer tot alles goed vermengd is. Als je een stimulerent frisje wil toevoegen aan je wasconditioner, kun je een druppeltje pepermunt eo toevoegen.

 

Ik gebruikte o.a. Inecto Cocos conditioner, Cocos Care conditioner van de Action en Kruidvat crèmevoeding. Acaciahoning van Melvita (AH) is licht van substantie en geur en vind ik persoonlijk ideaal voor haarverzorging. Je kunt ieder merk aloë vera gel gebruiken, als het maar 98-100% puur is.

Proteïne-kick nodig?
Mix een theelepeltje Kesham-poeder met wat water tot het goed is opgelost en voeg dit toe aan je wasconditioner. Krulboost gegarandeerd!

Conditioner wassen
Maak je haren goed nat. Verdeel de wasconditioner over je vingertoppen en masseer hiermee grondig je hoofdhuid. Door de beweging komen het vuil en huidschilfertjes los van je hoofddhuid. Pas op dat je niet je nagels, maar alleen je vingertoppen gebruikt. Als je je hele hoofd goed hebt ingemasseerd, dan verdeel je de wasconditioner over de lengtes en in de punten van je haren. Voorzichtig inscrunchen om je krullen op gang te helpen. Even laten inwerken en dan grondig uitspoelen, terwijl je met je vingertoppen over je hoofdhuid masseert om alle vuil goed te verwijderen.

Als er hard, kalkrijk, water uit je kraan komt, dan is het fijn om hierna een spoeling met appelcider azijn te doen.
Neem hiervoor 1 tl. appelcider azijn in 200 ml water, spoel dit goed door je haren. Laat 1-2 minuten zitten, terwijl je jezelf wast ofzo, en spoel dan goed uit.
Nu kun je, indien nodig, een conditioner gebruiken en je haren stylen zoals je dat gewend bent.
Meer lezen over conditioner wassen…

* Mijn ervaring is, dat je voor dit recept het beste een conditioner kunt kiezen zonder siliconen, glycerine en polyquaterniums.

Graag hoor ik jouw ervaringen met dit recept. Is jouw conditioner geschikt voor dit recept? Laat een berichtje achter!

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

2 Comments on "RECEPT Hydraterende wasconditioner"

 1. Klinkt goed! Wat is die kesham poeder waar je over sprak?

  • Hoi Karima, bedankt voor je reactie. Kesham poeder is Ayurvedische shampoo-poeder. Dit kan je kopen bij sommige Toko's en bij (web)shops die ayurvedische/natuurlijke verzorgingsproducten verkopen. Op het fotootje hierboven zie je het doosje staan. In een doosje zitten meerdere zakjes poeder. Dit poeder maak je met wat water tot een papje en dit gebruik je om je haren mee te wassen. Het helpt ook goed bij haar- en hoofdhuidproblemen.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.