RECEPTEN Haarmist/ Refresher spray

refresher spray

 

Haarmist met aloë vera gel voor hydratatie

100 ml rozenwateringrediënten haarmist
50 ml demi-water*
1 el. aloë vera gel
10 dr. citroensap (uit flesje)

Ingrediënten goed mengen en in een sprayflesje doen. Gebruiken op droog haar om je krullen gedurende de dag op te peppen. Bij hoge dauwpunten even sealen met beetje olie. Of aanbrengen op vochtige haren als je deze tijdens het stylen toch iets te droog hebt gescruncht. Goed schudden voor gebruik.

Haarmist met essentiële olie tegen pluizende krullen

75 ml demi-water*
75 ml rozenwater
2 dr. lavendel eo
1 dr. tea tree eo

Ingrediënten goed mengen en in een sprayflesje doen. Gebruiken op droog haar, bij een droge en gevoelige hoofdhuid, of ter voorkoming van hoofdluis bijv. bij schoolgaande kinderen. Ook fijn bij hoge dauwpunten. Goed schudden voor gebruik!

* i.p.v. gedemineraliseerd water kun je ook afgekoeld gekookt water gebruiken

Recept Lavendel Haarmist  (lijkt een beetje op recept hierboven)

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

16 Comments on "RECEPTEN Haarmist/ Refresher spray"

 1. Hoi hoi, wat leuk dat ik eindelijkkk een Nederlandse blog/site voor krullenbollies ben tegengekomen! Gebruik je alles waar je een recept van geeft zelf ook? Dus werk het goed? En waar koop je de aloe veragel? Groetjes and keep up the good work!

  • Hoi Aike, bedankt voor je leuke reactie! De recepten die ik geef, gebruik ik zelf ook. Soms al een lange tijd zelfs. Aloë vera gel kun je bij veel drogisten en natuurdrogisten kopen. Het merk maakt niet veel uit, maar je moet er wel op letten dat het hoofdbestanddeel (liefst 98-99%) uit Aloë Vera bestaat.

   Groetjes,
   Patti

 2. Ook goed is de lavendel spray: fijne oppepper
  had het gelezen in de curly girl handboek.
  2 ingrediënten :lavandel olie en water. Ben je hier bekent mee

 3. Ja, dat recept heb ik gelezen. Het recept voor de Haarmist met essentiële olie is hierop gebaseerd. Ik gebruik altijd een deel rozenwater , omdat ik merk dat deze combinatie beter hydrateert dan met alleen (gedemineraliseerd) water.
  Ik heb tea tree olie toegevoegd vanwege de goede eigenschappen voor de hoofdhuid én omdat het hoofdluis helpt voorkomen. Dat is wel fijn met schoolgaande kinderen 😉

  Groetjes,
  Patti

 4. Vraagje waar koop je de aloe pura gel, kan die alleen op het internet vinden maar is die ook ergens in een winkel te koop?

  • Ik koop aloë vera gel alleen in de winkel. Ze hebben het bij verscheidene lokale drogisten/parfumerieën. Ook bij Etos. Als ze het bij jouw drogist niet verkopen in de winkel, kun je het toch vaak bij ze bestellen. Gewoon even vragen. Bij De Tuinen verkopen ze het ook. En misschien bij Erica Kruiderijen.

   Groetjes, Patti

 5. Ik ga het maken! 😀

 6. Hoi patty,

  Ik heb gisteren de mist gemaakt voor pluizend haar maar met als extra toevoeging magnesium olie. Ik had gelezen op een ander forum dat dat de krul versterkt en meer glans geeft. En idd in eerste instantie zag mijn haar (dag 2) er goed uit met meer krul, maar na een halve dag begon het erg droog en stug aan te voelen en pluizde t meer. Vandaag de aloe vera variant geprobeerd (dag 3).Nadat het droog was zelfde verhaal, wel meer krul maar stug en droog, voelde zelfs een beetje viezig aan en veel pluis. Kan mijn haar er wellicht niet tegen? of zou ik nog wat argan olie of biosilk silk therapie toevoegen of kokosolie?
  alvast bedankt voor t meedenken

  Simone

  • Hoi Simone,

   De dauwpunten waren afgelopen dagen vrij hoog (zeer hoge luchtvochtigheid). Lees hier meer over dauwpunten en hoe het weer je krullen beïnvloedt.

   In het kort houdt het in dat je voorzichtig moet zijn met humectants, dat zijn ingrediënten die vocht aantrekken en vasthouden. Magnesium olie ken ik niet, maar ik weet dat het, net als bijv. (zee) zout gebruikt wordt vanwege de vochtaantrekkende eigenschappen. Aloë vera kan ook beschouwd worden als een humectant en kan dus bij hoge dauwpunten uitdrogend werken op je krullen. Dit kan je voorkomen door een sealer te gebruiken. Lees hier meer over sealen. Hiervoor zou je argan of kokosolie kunnen gebruiken. Of, bij korter haar, een pommade met natuurlijke ingrediënten.

   Je kunt ook de haarmist met lavendel (en tea tree) olie maken die op deze pagina staat. Ik vind deze erg fijn bij hoge dauwpunten. Als je puur gaat voor de anti-pluiswerking dan kan je de tea tree olie weglaten, als je deze niet voor handen hebt.
   O, en niet teveel scrunchen na het sprayen!

   Veel succes en laat je 't weten als het probleem is opgelost 😉

   Groetjes,
   Patti

 7. Hi Patti,

  Thnx voor je antwoord. Mijn haar blijft erg pluizig met die mist ook zonder magnesium (zout) en met lavendel. Ik krijg er ook uitslag van in mijn hals en ik vermoed van de rozenwater. Ik ben nu sinds kort met de DevaCurl lijn begonnenen en als ik genoeg ArcAngel heb gebruikt (of curl keeper) hoef ik slechts mijn handen nat te maken en de krullen opnieuw te scrunshen en zit het perfect dag 2 en 3. Voor mij dus geen mist meer. Ik had het ook nog met kokos olie geprobeerd maar daar werd het erg zwaar en pekkig van.

  Ik heb heel fijn 2b/c haar maar wel super veel en ik denk weinig poreus en nauwelijks rek dus vocht tekort.

  groetjes Simone

  • Hoi Simone,

   Het is zeer onwaarschijnlijk dat je uitslag krijgt van rozenwater. Rozenwater staat juist bekend om de kalmerende werking op een zeer gevoelige huid.
   Je hebt toch wel de pure versie gebruikt en niet een met alcohol erin (die als gezichtslotion gebruikt wordt)? Wees voorzichtig dat je niet téveel etherische olie gebruikt, dat kan huidirritatie geven. Als je het recept aanhoudt, zou het goed moeten zijn. Juist bij een gevoelige huid.

   Haarmist is helaas niet voor iedereen een supermiddel. Fijn dat je een goede manier hebt gevonden voor mooie 2e en 3e dag krullen!

   Groetjes,
   Patti

 8. T was puur rozenwater, wellicht komt het door de etherische olie dan. Maar goed ik ben er nu ook achter dat mijn haar jojoba olie geweldig vind. Ik doe tegenwoordig een beetje door mijn conditioner heen (2x per week) en laat dat gedurende dat ik onder de douche sta intrekken. Na t uitspoelen gebruik ik tegenwoordig de slip detangler van curly hair solutions en voortaan voelt en ziet mijn haar er niet meer droog uit maar zit echt goed en ziet er glanzend uit zelfs na 2 a 3 dagen :-) de ultieme combinatie voor mij. Yes eindelijk weer gezonde glanzende krullen :-)

 9. Hoi,
  Vol interesse ben ik heel je website aan het lezen en ben begonnen met de producten aan te schaffen!
  Alleen een vraag over de aloë vera gel. Ik zie overal ‘bodygel’kun je dit ook in je haar smeren of heb ik het mis?

  • Hoi Lydia,

   Ja hoor, dat kan je gewoon in je haar smeren. Wel even opletten dat je een AVG te pakken hebt waarbij het voor minstens 98-100% puur uit aloë vera bestaat! Die van Fruits of the Earth en Aloë Pura zijn prima.

   Groetjes,
   Patti

Comments are closed.