GETEST Etos Solid Power Gel

Etos Solid Power Gel

LET OP: DIT IS DE OUDE FORMULE! NU ALCOHOL HALVERWEGE DE LIJST!

review Etos Solid Power gel

Waardering

Product: gel                    150 ml.  Prijs: € 2,49

1e Indruk: dikke, doorzichtige gel

Geur: aangenaam fris geurtje, niet te sterk, blijft niet hangen.

Zo heb ik het gebruikt: als styler in kletsnat haar, als styler in handdoekdroog haar. Ook wel gemixt met aloë vera gel.

Etos Solid Power Gel voelt aanvankelijk erg plakkerig en wat dik aan, dus ik moest even zoeken naar de juiste hoeveelheid om aan te brengen.

Klodders ter grootte van een nootje werken het beste. In nat haar geeft het dikke “clumps”, in handdoekdroog haar wat kleinere “clumps” en meer volume. Dat laatste vind ik zelf fijner, omdat dikke clumps er bij mij heel lang over doen om te drogen en door het gewicht de krullen uitgerekt worden. Dus ik vingerkam de gel voorzichtig door handdoekdroog haar en dan scrunch ik met handen/ t-shirt. Hierna plop ik en diffuse tot 90% droog. Als het haar helemaal droog is onder de gel, dan scrunch ik voorzichtig met handen of t-shirt de harde gellaag stuk. Zodat mijn krullen er mooi, pluisvrij en natuurlijk uitzien.

Oordeel: Ondanks de glycerine die erin zit, heb ik Etos Solid Power Gel onder alle omstandigheden kunnen gebruiken. (Het helpt waarschijnlijk wel dat mijn haren weinig poreus zijn.) Bij lage dauwpunten heb ik met wat cocosolie mijn haren beschermd vóórdat ik de gel aanbracht en bij hoge dauwpunten heb ik een extra sterke ‘hold’ gel (Biosilk Rock Hard Gelee) eroverheen gebruikt.

De ‘hold’ van de Etos Solid Power Gel is van zichzelf erg sterk en onder normale omstandigheden is een extra sterke hold gel eroverheen niet nodig. Verder combineert deze gel uitstekend met alle soorten (leave-in) conditioners en andere gels, dus de perfecte allround gel.

Prijs-kwaliteit verhouding = zeer goed

Waardering:

Ingrediënten (OUDE FORMULE): aqua, acrylates/steareth-20 itaconate copolymer, PVP, triethanolamine, glycerin, PEG-40 hydrogenated castor oil, parfum, betaine, panthenol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, VP/methacrylamide/vinyl imidazole copolymer, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben

 

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

7 Comments on "GETEST Etos Solid Power Gel"

 1. Heel jammer dat je er geen foto`s van heb gemaakt.

  • Een foto van de gel in kwestie staat in het artikel. Een foto van het resultaat zal ik spoedig posten bij een stukje over mijn stylingroutine.

   Groetjes, Patti

 2. Bedankt voor je review! :) Deze gel werkt goed voor mij om de pluishaartjes op m'n hoofd glad te maken als ik m'n haar heb opgestoken in een paardenstaart of knot.

 3. Bij mij blijven de krullen er wat nat en stijf uitzien. Ook na het scrunchen. Doe ik iets verkeerd?

  • Hoi, bedankt voor je reactie!
   Ik weet natuurlijk niet wat je precies gedaan hebt, maar het kan helpen om de gel in nat haar aan te brengen en dàn pas het overtollig vocht eruit te scrunchen. Misschien heb je minder gel nodig.

   Het kan ook zijn dat je een combinatie met andere producten hebt gemaakt, die niet helemaal lekker werkt. Maar dat lijkt me niet erg waarschijnlijk.

   Aannemelijker is het, dat je haar met dit weer, met deze hoge luchtvochtigheid, niet goed reageert op de glycerine (humectant) in deze gel. Hier lees je hoe het weer je krullen (en haarproducten) kan beïnvloeden.

   Mijn haar houdt van glycerine onder -bijna- alle omstandigheden, wellicht vanwege de lage poreusheid, maar een honingspoeling als laatste spoelwater hoef ik nu echt niet te doen. Dan blijft mijn haar een hele dag nat, zelfs als ik het bijna droog gediffused heb.
   Het is altijd uitproberen wat je krullen het fijnst vinden en onder welke omstandigheden.
   Ik heb inmiddels geleerd om een product niet gelijk af te schrijven als het niet de gewenste werking heeft, maar het onder andere weersomstandigheden nog eens te proberen.

   Succes!

   Groetjes, Patti

 4. Ik had de gel inderdaad aangebracht op handdoekdroog haar. Ik zal het eens op de manier proberen zoals je omschrijft; in nat haar en dan pas droog knijpen. Bedankt voor het advies!

Comments are closed.