2e Dag Haar

ananas

Geen zin om elke dag je krullen te wassen en te stylen?
Met deze tips kun je met je 2e (of zelfs 3e) dag krullen goed voor de dag komen:

"ananas" beschermende haardracht voor je krullen tijdens het slapenDe Ananas* –nee, niet de vrucht!- Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb je mooi 1e dag haar en is het lang genoeg, dan kun je ’s avonds voor het slapengaan je haren bovenop je hoofd losjes met een scrunchie bij elkaar binden.
Vanwege de uiteinden die bovenop je hoofd uiteen staan, lijkt je hoofd een beetje op een ananas. Vandaar de “Ananas” 😉 Op deze manier ga je niet op je krullen liggen en zullen ze de volgende dag niet geplet zijn. Minder pluis en minder verlies van definitie dus.

De volgende dag gebruik je een haarmist om je haren vochtig te misten en de gel van de vorige dag te heractiveren. (Gaat je haar hiervan pluizen, dan mist je iets meer tot je haren nét niet een squish-geluid maken bij het scrunchen.) Als je haarpunten knisperig/droog zijn, doe je hier een klein beetje conditioner in.

crunch eenmaal rondom met een t-shirt. Merk je dat je niet veel ‘hold’ meer hebt, dan kun je nu een klein beetje krulcrème, lijnzaadgel , gel, of een mix hiervan aanbrengen.

Hierna je haren naar wens drogen aan de lucht/ ploppen/ met diffuser.

Recepten

Haarmist/ Refresher spray  met aloë vera gel
Lavendel Haarmist
Hydraterende haarmist zonder aloë vera gel

* Ananas is afgeleid van de engelse term “pineapple”, wat dus ananas betekent.

Wat is jouw routine voor mooi 2e dag haar?

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0