Curly Girl -de Basisprincipes

CG de basisprincipes

 • Stop met gewone shampoos die reinigen op basis van sulfaten als sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate, enz.Deze shampoos bevatten dezelfde uitdrogende ingrediënten* als afwasmiddel en dat doen wij in ons haar!? Hierdoor worden onze haren volledig ontdaan van haar natuurlijke beschermende oliën. Het resultaat: droge, pluizige en ongedefinieerde krullen.
  In plaats daarvan was je je haren met conditioner of een sulfaatvrije shampoo. Maar wel één zonder siliconen! Want:
 • Vermijd producten met siliconen in haarverzorging- en stylingproducten! Pas op voor ingrediënten die eindigen op –cone of –xane, dit zijn siliconen die je haren in het begin mooi glanzend lijken te maken, maar eigenlijk omhullen ze je haren en sluiten ze het af. Hierdoor zullen je haren dus gaan uitdrogen en wederom gaan pluizen. Ook kunnen siliconen je haren verzwaren en dus slap laten hangen. Ook paraffine en minerale olie kun je om deze reden beter vermijden.
 • Kam je haar alleen als het kletsnat is en er veel conditioner in zit. Nooit wanneer je haren droog zijn! Dit voorkomt ten eerste pluizen, maar ook –heel belangrijk!- dat de structuur van je haar beschadigd raakt en je haren gaan splijten of breken. Gebruik hiervoor een flexibele kam of je vingers.
 • Stel je haren niet bloot aan de hitte van föhns of stijltangen. Gebruik voor het drogen van je haar liever een diffuser op koele stand, tot ongeveer 80% droog, of laat je haren aan de lucht drogen.

Kortom: behandel je haar met liefde en zachtheid en niet met chemicaliën en hardhandige stylingmethodes.

Vind je dit leuk? Volg en deel met je vrienden!
0

2 Comments on "Curly Girl -de Basisprincipes"

 1. Echt super tof dat je over dit boek schrijft.
  Heb deze boek een half jaar geleden gekocht: sindsdien is er een wereld voor mij open gebroken! Weet eindelijk hoe om te gaan met me krullen.
  Vroeger was ik de pechvogel met pluishaar: tegenwoordig bof ik met me haar 😀

 2. Ja fijn, hè! Dat heb ik ook. Altijd gedacht dat ik statisch piekhaar had dat nooit wilde blijven zitten 😀 Daarom ben ik ook dit blog begonnen. In de hoop ervaringen uit te wisselen en mensen dezelfde zoektocht te besparen die ik ervoor heb afgelegd.

  Groetjes,
  Patti

Comments are closed.